Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

ADAM: kiszámolják az adóját

Február 15-én hosszabbított ügyfélfogadással várják az ügyfeleket

Úgy tűnik azonban, egyelőre a kivárás jellemző, bár még egy hetük van a magánszemélyeknek arra, hogy az adóbevallás helyett a kisebb adminisztrációval járó, és a hibázási lehetőséget gyakorlatilag megszüntető Adamra beadják jelentkezésüket. Tegnapig száznál alig többen kérték ezt, pedig akik helyett az APEH számolja ki az adót, egyetértés esetén nincs egyéb tennivaló, mint várni a visszajáró pénzt, vagy feladni a különbözetet.

Az Adamra az egyéni vállalkozók, a tételes költségelszámolást alkalmazók és a Sulinet- vagy felnőttképzési kedvezményt érvényesítők kivételével szinte mindenki jogosult.  A bejelentkezéshez csak az egyszerűen és gyorsan kitölthető 04530-ás számú nyomtatványra van szükség. 

Ezután az APEH mindent kiszámol, figyelembe veszi az adókedvezményeket is, megállapítja az éves egyenleget.  Az adóhivatal az adómegállapításhoz szükséges információkat a munkáltatókat, kifizetőket és adókedvezményről igazolást kiállítókat terhelő adatszolgáltatás keretében kapja meg, tehát ugyanazokkal az adatokkal dolgozik, amelyek a magánszemély rendelkezésére álló igazolásokon szerepelnek.  Az ingyenes nyomtatvány elérhető az APEH ügyfélszolgálatain és letölthető az internetről is. 

A benyújtási határidő február 15. Tegnap az egyéni vállalkozók közül is felkeresték néhányan a három ügyfélszolgálati irodát.  Ők ugyancsak a február 15-én esedékes adóbevallásaik kitöltéséhez kértek és kaptak útbaigazítást. 

Dr.  Horváth Szabolcs, az APEH megyei igazgatóságának tájékoztatási vezetője a Kisalföldnek elmondta, az eva, az egyszerűsített vállalkozói adó kitöltéséhez szükséges űrlapok az ügyfélszolgálati irodáikban beszerezhetők és internetről is letölthetők. Az APEH továbbra is segít az adózóknak a 06-40/424242 központi tájékoztatási vonalon, telefonos tanácsadással, a www.apeh.hu honlapon letölthető nyomtatványokkal és adózási információkkal, február 15-én pedig meghosszabbított ügyfélfogadással.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl hosszúak a dokumentumfilmek

Túlságosan hosszúnak tartotta a 36. Magyar Filmszemle dokumentumfilmjeit a mustra dokumentumfilmes zsűrije; a grémium a képek hiányát, a világítás és a hang minőségét is az alapvető szakmai problémák közé sorolta nyilvános értékelésén, ráadásul a 42 film zöme hosszú, nincs igazán jól megszerkesztve. Rövidebbre vágva számos alkotás sokkal jobb lett volna. Tovább olvasom