Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Adatbázis programok: mindent a vállalkozásokért

Az adatbázisok ma már hozzátartoznak a PC felhasználók mindennapjaihoz, kisvállalkozások, internetes applikációk, vagy egyszerűen hobbi célokra is alkalmas.
Microsoft Access 2002

www.microsoft.com  
E: erőteljes program, sokoldalú, hasznos eszközökkel
H: idő kell a tanuláshoz

Kereshető katalógusok, fogyasztói listák, árufelsorolások létesíthetők és menedzselhetők az adatbázisok segítségével. A Microsoft Access szoftvere az adatbázisok királynője, egyetlen más program sem nyújt ennyi opciót. Az Access a kezdőknek sem nagyon bonyolult, de a profi felhasználáshoz tanulás és idő kell. Funkciói segítségével professzionális megoldásokat nyújt a legbonyolultabb viszonyított adatbázisok terén is. Hátránya, hogy az MDB formátumú adatbázisok a dinamikus weblapokba integrálva kis kapacitásúak az SQL Server alapú adatbázisokhoz képest.
Az Access 2002-t egyenesen a kisvállalkozásoknak találták ki, hiszen rugalmasságának köszönhetően univerzálisan használható. A program része a Microsoft Office 2002 csomagjának is.

File Maker Pro 5.5

www.filemaker.com  
E: remek grafikus munkafelület, hasznos munkasablonok
H: kevesebb opció

A File Maker Pro eredetileg az Apple részére lett tervezve, így senkit se lepjen meg, ha a Windows környezethez mérten nagyon elegáns programmal találkozik. A csomagban található példa applikációk is igen stílusosak, jó alkalmat nyújtanak a tanulásra. Nagy előnye, hogy egy-két kattintással már viszonyított adatbázist lehet létrehozni vele, és jó az internetes publikálási támogatása is.
Az Access-hez képest a File Maker ára sokkal inkább illeszkedik a vékonyabb pénztárcákhoz.

Lotus Approach Millennium Edition

www.lotus.com/approach  
E: intuitív jelentéskészítő felület, alacsony ár
H: lassúbb társainál

A Lotus Approach szoftvere tulajdonképpen Microsoft mintára készült: a Lotus Notes-ba akarták integrálni az adatbáziskészítőt. Igen könnyű használni, egy sor további applikációval jól működik együtt, és a többi hasonló applikációhoz képest nagyon olcsó.
Nagy hátránya, hogy XP környezetben kompatibilitási problémái vannak, lassú, és némileg idejétmúlt a grafikus felülete is.

Ability Database 2002

www.ability.com  
E: makró támogatás, könnyű használat
H: csiszolatlan

Az Ability Office csomaghoz tartozó szoftver az olcsó kategóriába tartozik, és minden túlzás nélkül mondható, hogy megéri az árát. Előnye, hogy támogatja a Microsoft Access MDB adatbázis formátumát, illetve kiterjedt makró nyelvezete van VBScript-re írva, ami segít a felhasználóbarát automatizálásban. Az AD 2002-ben egy sor előregyártott sablont is találunk, ami igen hasznos. Hátránya, hogy rugalmatlan, és csak az alkalmi felhasználóknak szól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eurós változások Ausztriában

Július 1 – jével újabb határidők érkeztek el az eurótérségben, miközben a fogyasztók még… Tovább olvasom