Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Adatforgalmi korlátos ADSL a Matávtól

Lapértesülések szerint februárban vezeti be a Matáv az alacsonyabb havidíjú, de adatforgalmi korlátot is tartalmazó ADSL csomagokat.
Mivel a Matáv csak mint nagykereskedő vesz részt a piacon, a felhasználók által fizetendő díjak és a korlátozott csomagok skálázása az internetszolgáltatóktól függ majd.

A Matáv elképzelése szerint nagykereskedelmi viszonylatban a szolgáltatók az ügyfeleik adatforgalma alapján számolnának el a telefontársasággal. Az, hogy a szolgáltatók milyen csomagokat alakítanak ki, teljesen rajtuk múlik. Gyakorlatilag előfordulhat, hogy egy ISP a Matáv felé fix díjas ADSL-szerződést köt, de ügyfeleinek adatforgalmi korlátos internetet ad, és a fordítottja is: az adatforgalom alapján való elszámolás mellett megmaradhat a szolgáltató portfóliójában a korlátlan ADSL-csomag is.

Az internetszolgáltatók egy része meglehetős óvatossággal közelít a kérdéshez, a Matáv ugyanis úgy köt szerződést partnereivel, hogy azok vagy az adatforgalom szerinti, vagy a fix díjú elszámolást választhatják. Ez azért is érzékenyen érintheti a szolgáltatókat, mert az egy vagy két éves hűségszerződést aláírók csomagjait nem lehet megváltoztatni, tehát ha egy szolgáltató átáll az adatforgalom szerinti elszámolásra, ügyfélbázisának egy részét továbbra is a korlátlan net árával kell, hogy kiszolgálja, ami a nagyforgalmú előfizetők esetén veszteséget jelent a szolgáltatónak.

Forrás: hwsw.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekedtek a termésátlagok

Az ipari gazdálkodók 2004. évi teljesítményének adataira még heteket kell várni, az óesztendő agrárstatisztikája viszont már elkészíthető. Győr-Moson-Sopron megyében gazdagon fizetett a határ, kalászos gabonákból másfélszer annyi termett, mint 2003-ban, s növekedett az állatállomány is – tudtuk meg a győri statisztikai hivatalban. Tovább olvasom