Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Adatvédelmi vizsgálat indult az Együtt 2014 kampánya ellen

Az állampolgári beadvány szerint a Facebookon indított adatgyűjtés számos törvényi rendelkezést sért - írta a Heti Válasz.
Állampolgári bejelentés alapján adatvédelmi vizsgálat indult a Bajnai Gordon volt miniszterelnök vezette Együtt 2014 Facebook oldalán indított adatgyűjtő kampány ügyében - írta honlapján a Heti Válasz szerdán.

A beadvány szerint az Együtt 2014 Mozgalom a Facebook közösségi felületen folytatott adatgyűjtése számos törvényi rendelkezést sért, a politikai nézetekre vonatkozó adatok illetéktelen kezekbe vagy külföldre kerülhetnek - írta a Heti Válasz.

A beadvány készítője szerint aggályos, hogy az oldalon regisztrálók hozzájárulnak személyes és érzékeny adataik harmadik személynek való továbbításához. Az adatokat ugyanis a nyilatkozat szerint a jogutód is kezelheti, ugyanakkor a jogutódot nem nevezik meg. Emellett a csatlakozó állampolgárok ahhoz is hozzájárulnak, hogy Európán kívüli országba továbbítsák adataikat - olvasható az újság honlapján.

Az állampolgári beadvány szerint a Haza és Haladás Alapítvány egyedi azonosító szoftvert telepít a felhasználók gépére, amely tisztázatlan és ellenőrizetlen módon gyűjthet személyes adatokat a felhasználók Facebook-oldaláról - írta a Heti Válasz.

A lapnak nyilatkozott Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, aki jövő hétre ígérte a vizsgálat eredményét.

Az Együtt 2014 Facebook-oldalán található kérdőív a regisztráló nevét, e-mail címét és irányítószámát kéri. A párt azoknak a csatlakozását várja, akik támogatni kívánják a szervezetet.

"Nem csak szimpátiádra számítunk, hanem szeretnénk ha véleményeddel, tanácsaiddal, aktív részvételeddel segítenéd az új magyar politika kialakítását és az ehhez elengedhetetlenül szükséges kormányváltást" - olvasható az oldalon.

A Heti Válasz által idézett bejelentésben kifogásolt elemek az adatvédelmi nyilatkozatban találhatók.

A lapnak nyilatkozott Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke, aki jövő hétre ígérte a vizsgálat eredményét.

Az Együtt 2014 szerint "Péterfalvi döntése újabb tesztje lesz a jogállamiság maradékának".

"Miközben Magyarország terein és utcáin Kubatov-listákat állít össze a Fidesz a nagy rezsihazugság álcája mögött, addig az ellenzék szerveződését jogi eszközökkel fenyegetik" - írta a párt.

Olvasóink írták

  • 3. gretzki 2013. március 20. 20:28
    „Mehetnének Kubatovhoz korrepetálásra... Akkor nem lenne gond.. Igaz?”
  • 2. Besenyő_Pistabácsi 2013. március 20. 19:48
    „Én meg támogatnám az összeset egy szőlőkaróval!”
  • 1. Mozimasiniszta 2013. március 20. 19:41
    „cucillista jó-szokás szerint: bele könyökig a magánéletedbe - csak nyújtsd a kezed - majd utána jól meg is taposunk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: ˝ízléstelen képmutatás˝ Mesterházy brüsszeli útja

Nem sikerült az MSZP-nek a megújulás - írta közleményében a kormánypárti frakció. Tovább olvasom