Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Áder–Kóka vita március 8-án

Március 8-án élő televíziós műsorban vitázik egymással Áder János, a Fidesz frakcióvezetője és Kóka János gazdasági miniszter az energiaárak és a megélhetés témájáról – közölte Deutsch-Für Tamás, miután kedden megbeszélést folytatott a miniszter munkatársaival.
Lesz Magyarország 2006 vitasorozat, megállapodtunk abban, hogy Kóka János és Áder János március 8-án, a jövő héten szerdán folytat egymással vitát – mondta Deutsch Für Tamás, aki parlamenti dolgozószobájában Kóka János szóvivőjével, Ábrahám Gergellyel egyeztetett. Eredetileg maga a miniszter beszélte volna meg a vita részleteit, Kóka János azonban Putyin orosz elnök érkezése miatt „igazoltan volt távol”, hiszen tagja a kormánydelegációnak – jegyezte meg a fideszes politikus.
Deutsch-Für Tamás közölte: megállapodtak abban is, hogy az Áder–Kóka vita közvetítésére a Magyar Televíziót kérik fel. „A közszolgálati televízió a mai napon hajlandóságát is jelezte, hogy a Magyarország 2006 vitasorozat első vitáját közvetítse” – tette hozzá a politikus.
Mint mondta, az MTV szerkesztési szabadságát természetesen tiszteletben tartva azt javasolja, a vita élő egyenes adásban jövő szerdán 21 órakor kezdődjön az MTV stúdiójában két újságíró vezetésével, illetve hogy az MTV teremtse meg a lehetőséget arra, hogy más televíziók is közvetíthessék az adást.
A Fidesz múlt pénteken nyilvános televíziós vitasorozatot kezdeményezett, amelynek során hét témában – az energiaárakról és a megélhetésről, a munkanélküliségről, az egészségügyről, a falvak helyzetéről, az otthonteremtésről, a családtámogatásról, valamint az önkormányzatiságról – vitáznának a Fidesz képviselői kormánytagokkal. A nyolcadik vita Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között április 5-én lesz. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényesség az oktatásban

„ A diákok nem visszaélnek jogaikkal, hanem addig a határig élnek velük, amíg a pedagógus… Tovább olvasom