Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Áder: a Juncker-bizottság számíthat Magyarország támogatására

Az EP szerdán szavazta meg Strasbourgban a Jean-Claude Juncker vezette új Európai Bizottságot.
Áder János köztársasági elnök táviratban köszöntötte Jean-Claude Junckert és az általa vezetett új Európai Bizottságot, amelynek összetételét szerdán hagyta jóvá az Európai Parlament (EP).

A Köztárasági Elnöki Hivatal által szerda este az MTI-hez eljuttatott levélben Áder János azt írta: őszintén bízik abban, hogy az új összetételű bizottság Jean-Claude Juncker irányításával komoly eredményeket ér majd el az európai integráció vívmányainak megszilárdítása, értékközösségünk megőrzése, a gazdasági növekedés fenntarthatóvá tétele és az unió hatékonyságának fokozása terén. E célok valóra váltásában - mint az államfő kiemelte - mind Jean-Claude Juncker, mind a bizottság tagjai továbbra is számíthatnak Magyarország aktív támogatására.

Áder János levelében Jean-Claude Junckernek és az Európai Bizottság valamennyi tagjának jó egészséget, felelősségteljes munkájukhoz pedig sok sikert kívánt.

Az EP szerdán szavazta meg Strasbourgban a Jean-Claude Juncker volt luxemburgi néppárti miniszterelnök által vezetett új Európai Bizottságot, amelyben Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztos lesz.

A november elsején hivatalba lépő testületbe, amely az EU központi javaslattevő-végrehajtó intézménye, mind a 28 tagállam egy főt jelölt. Az új magyar EU-biztos - Andor László utódja - Navracsics Tibor volt miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, későbbi külgazdasági és külügyminiszter.

A 751 tagú EP-ben 699-en adták le voksukat. A bizottság mellett 423-an, ellene 209-en szavaztak, 67-en pedig tartózkodtak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bécsi reptéren találták meg Vida Ildikót

A NAV elnökét a kitiltási botrány kirobbanása óta lehetetlen volt elérni. Az RTL szóra bírta. Tovább olvasom