Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Áder János: elismerik a magyar fejlesztéseket a világban

Elismerik a magyar fejlesztéseket a világban - jelentette ki Áder János államfő a sajtó képviselőinek szerdán, miután megtekintette a Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódó szakmai kiállítást.
Az a 150-200 éves tudásbázis és az a mai akadémiai tudás, amire támaszkodhatnak a magyar szakemberek, meghozza a gyümölcsét - vélekedett az államfő. Szavai szerint egyre többen elismerik nemzetközi versenytárgyalásokon is, hogy a magyar ajánlat jobb technikai és anyagi vonatkozásban is. Megemlítette, hogy három héttel ezelőtt magyar cég nyerte el a vietnami fővárosban, Hanoiban a víztisztítás kiépítését.

Példa nélkülinek nevezte, hogy a budapesti nemzetközi vízügyi konferencián a tudomány képviselői, politikai döntéshozók és a vállalkozói szféra meghatározó szakemberei egyaránt jelen vannak.

Az államfő elmondta, a magyar és külföldi cégeket is felvonultató szakmai kiállításon a hagyományos technológiától a "forradalmi újításokig" sokféle szakmai megoldást bemutattak. Utóbbiak között példaként említette az ultraibolya sugárzás segítségével történő víztisztítást. "Nagyon sok jó kezdeményezés, nagyon sok innováció, nagyon sok jó referencia van, magyar és külföldi" - jegyezte meg.

Az árvízvédelemről is szólva úgy vélekedett, hogy a júniusi áradáskor Szentendrénél alkalmazott mobil védőgát kiállta a próbát, csakúgy, mint a "kígyónak" nevezett, a Margitszigeten használt eszköz, amellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy egyszerű ötletre épül. "Ezek mind-mind olyan fejlesztések, amelyeket észre kell venni, kitalálóikat meg kell süvegelni" - tette hozzá.

Köztársasági elnöki beiktatási beszédére visszautalva Áder János beszélt arról, célul tűzte ki a magyar értékek felmutatását a magyar közvélemény és a külföldi szakemberek számára is. "Úgy gondolom, hogy ez a kiállítás és a konferencia ezt a célt jól szolgálja" - mondta. Reményét fejezte ki, hogy a rendezvény nemcsak tudományos továbbgondolkodást, hanem üzletkötéseket is eredményez majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nobel-díj: Nádas Péter negyedik az esélyesek sorában a legnagyobb brit fogadóirodánál

Holtversenyben negyedik helyen állt Nádas Péter az irodalmi Nobel-díj esélyeseinek sorában a… Tovább olvasom