Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Áder János nem vállalja a frakció vezetését

Áder János a választásokat követően nem lesz a Fidesz frakcióvezetője. Elhatározását már korábban közölte a szövetség elnökségével.
Magyar Szolidaritás Szövetsége néven csütörtökön megalakult a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószövetsége, amelynek elnöke Orbán Viktor, társelnöke Semjén Zsolt. Áder János viszont a továbbiakban nem vállalja a képviselőcsoport vezetését. Erről a döntéséről maga a politikus tájékoztatta tegnap este a Kisalföldet. Elmondta, hogy jóval a választások előtt jelezte az elnökségnek, bármi lesz az eredmény, a frakcióvezetői munkát nem kívánja végezni.
– Úgy gondolom, ilyenkor lehetőséget kell adni, hogy mások is megmérjék képességüket és tehetségüket ezen a poszton. Remélem, hogy az új frakcióvezető nálam eredményesebben, jobban, hatékonyabban tudja képviselni a választók érdekeit és azt a programot, amit a kampány során megfogalmaztunk és amire kétmillió-háromszázezren szavaztak – tette hozzá Áder János.
Személyes ambícióit firtató kérdésünkre azt válaszolta, hogy a választópolgároknak köszönhetően már második alkalommal az első fordulóban sikerült a mandátumot megszerezni a csornai választókörzetben és a harmadik ciklust kezdi úgy, hogy a rábaközi emberek megtisztelték a bizalmukkal.
– Nyilvánvaló, hogy a következő négy évben is a térség érdekeit kell képviselnem. Ugyanúgy, mint korábban, költségvetési módosító javaslatokat fogok előterjeszteni Csorna és a térség érdekében. Megpróbálom elérni, hogy a rábaközi emberek életét könnyítő döntések szülessenek a parlamentben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pólus-

programról

a kamarában

Beszéljük meg! című fórumsorozata keretében a megyei kereskedelmi és iparkamara tegnap Fejlesztési… Tovább olvasom