Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Áder Jánost fogadta az ENSZ főtitkára

A köztársasági elnök a nap folyamán korábban megbeszélést folytatott Arthur Schneier főrabbival, a New York-i Park East zsinagóga vezetőjével.
Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára csütörtökön fogadta Áder János köztársasági elnököt, aki az ENSZ Közgyűlése ülésszakának általános vitája alkalmából tartózkodik New Yorkban.

"Minden honfitársunk büszke lehet arra, hogy az ENSZ főtitkára ma megköszönte Magyarországnak azt a munkáját, amelyet az elmúlt hónapokban és években a víz és a csatornázás témakörében végzett" - nyilatkozott az MTI-nek a Ban Ki Munnal folytatott tárgyalását követően Áder János.

A köztársasági elnök idézte az ENSZ-főtitkárt, aki kijelentette, hogy a világszervezet "192 tagországa számít Magyarország tapasztalatára és bölcsességére".

Áder János a világszervezet főtitkárának és az ENSZ szakosított intézményeinek támogatását kérte ahhoz a nemzetközi konferenciához, amelyet Magyarország csatornázás és vízgazdálkodás témájában jövő novemberben kíván Budapesten megszervezni. Ban Ki Mun megígérte, minden lehetséges támogatást megad ahhoz, hogy ez a konferencia sikeres legyen.

A köztársasági elnök a téma fontosságával kapcsolatban az MTI-nek nyilatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy naponta 1 milliárd ember nem jut hozzá megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvízhez és 2 milliárd ember esetében nincs megoldva a szennyvízkezelés. A mezőgazdaság is komoly dilemmák előtt áll, ha 2050-ig el akarja érni azt a célkitűzést, hogy a mostani szinthez képest további 2 és fél milliárd ember élelmiszerellátását biztosítsa.

A köztársasági elnök a nap folyamán korábban megbeszélést folytatott Arthur Schneier főrabbival, a New York-i Park East zsinagóga vezetőjével. Áder János találkozott David Harrisszal, az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) főigazgatójával és Abraham H. Foxmannal, a Rágalmazás Elleni Liga (ADL) elnökével.

A főrabbi és a két zsidó szervezet vezetője az államfői delegáció tájékoztatása szerint megköszönte a köztársasági elnöknek az antiszemitizmussal szemben az elmúlt hónapokban tanúsított egyértelmű kiállását és arra biztatták, hogy a jövőben is ugyanezt a markáns, világos és egyértelmű kiállást tanúsítsa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ csütörtöki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a szeptember 27-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom