Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Áder: Sohase adjuk föl álmainkat!

Az államfő újévi köszöntőjében külön megszólított minden korosztályt. Idén első alkalommal a siket és nagyothalló nézők számára az elnök mellett álló Weisz Fanni fordította jelnyelvre a köszöntőt.
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt. Idén első alkalommal a siket és nagyothalló nézők számára az államfő mellett álló Weisz Fanni fordította jelnyelvre a köszöntőt.

A köztársasági elnök televíziókban elhangzott beszédében azt mondta, szilveszter az öröm ünnepe, a jókívánságok éjszakája. "Az elmúlt percekben a levegő megtelt az újévi trombiták hangjával, hogy régi szokás szerint távol tartsunk minden rosszat újszülött esztendőnktől, és hogy világgá kürtöljük, mennyi személyes és közös reménnyel vágunk neki az új évnek" - fogalmazott.

Áder János ünnepi köszöntése Weisz Fannival. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

Hozzátette, nagy erő van ebben a pillanatban, hiszen az elmúlt percekben magyarok milliói, fiatalok és lélekben fiatalok, ismerősök és ismeretlenek fordultak örömmel egymáshoz, boldog újévet kívánva.

"Nagy erő van e pillanatban, ami életünket és világunkat is formálni képes. Mert mindennél nagyobb erő lakozik az egymás iránt érzett szeretetben és jóakaratban" - jelentette ki Áder János, rámutatva: jót kívánni egymásnak többet jelent, mint legszebb reményeinknek hangot adni, "mert azt fejezzük ki vele, hogy ezekben a percekben mi mindannyian egymás javát akarjuk".

A köztársasági elnök jelezte, lélekben ő is ott van az emberek mellett, hogy kinek-kinek személyesen fejezhesse ki jókívánságait.

A különböző korosztályokhoz fordulva a nagymamáknak és nagypapáknak azt kívánta, legyen sok örömük, boldogságuk gyermekeikben és unokáikban, az édesanyáknak és édesapának pedig azt, hogy az elkövetkező év családjuk, gyermekeik boldogulásáról szóljon és hogy "a szemük fényét jelentő" gyermekük legyen mindig egészséges. "Azoknak pedig, akik betegségben szenvednek, kívánom, hogy hozzon gyógyulást számukra az újesztendő!" - fűzte hozzá az államfő.

Áder János ünnepi köszöntése Weisz Fannival. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

Áder János a fiataloknak azt kívánta, élvezzék önfeledten szilveszter ünnepét, vigyázzanak magukra és az éjfélkor érzett öröm élményére épp úgy, ahogy szerelmükre, szeretteikre, családtagjaikra, barátaikra szeretnének vigyázni egész évben. "Azt kívánom, éljenek meg minél több sikert, örömöt és boldogságot, mert így válnak alkalmassá arra, hogy szüleiknek, majdani családjuknak és hazájuknak is támaszai legyenek" - tette hozzá az elnök. A magányosan vagy családjuktól elszakítva ünneplőknek azt kívánta, hogy lélekben öleljék magukhoz mindazokat, akiket szeretnek, mert bizonyosan ők is szeretettel gondolnak rájuk.

"Kedves honfitársaim! Kívánom, sohase adjuk fel álmainkat. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, mindig legyen erőnk ismét talpra állni!" - folytatta Áder János.

Felidézte, régi bölcsesség, hogy minden ember a maga sorsának kovácsa. De az talán még ennél is fontosabb igazság, hogy mi, magyarok egymás sorsának is kovácsai vagyunk - hívta fel a figyelmet.

Hangsúlyozta, "olyan országot, olyan hazát kell alkotnunk, amelynek fundamentuma az egymásnak megadott tisztelet, a jó szó és a jó szomszédság, a jövőnkért viselt felelősség és egymás teljesítményének megbecsülése".

Áder János ünnepi köszöntése Weisz Fannival. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

"Gondoljuk csak meg, mire lennénk képesek, ha vennénk egy nagy levegőt, és így vágnánk neki az új esztendőnek! Vajon nem élhetnénk-e úgy, ahogy himnuszunkban is áll: jó kedvvel, bőséggel?" - vetette fel ünnepi köszöntőjében a köztársasági elnök, jelezve: szívből kívánja, hogy így legyen.

"Szeretettel köszöntöm önöket az új esztendőben! Boldog új évet, Magyarország!" - zárta gondolatait Áder János.

Idén első alkalommal a siket és nagyothalló nézők számára az államfő mellett álló Weisz Fanni fordította jelnyelvre az elnöki köszöntőt, amely első alkalommal volt látható okostelefonos alkalmazás segítségével a televíziós közvetítéssel egyidejűleg.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. kiring11 2013. január 02. 10:29
  „"Vajon nem élhetnénk-e úgy, ahogy himnuszunkban is áll: jó kedvvel, bőséggel?" - "

  Ezt a "bőséget" kellett volna a beszédében kicsit jobban részletezni.”
 • 30. szandokán 2013. január 02. 08:35
  „Undoritó egy nyálas köszöntö volt.A Trutykó,gyanusan felkarolta ezt a csajt.”
 • 29. nyomdasz63 2013. január 01. 22:11
  „Pünkösdkor a fiamnak is volt egy álma-hogy egy éven belül milliomos lesz úgy,hogy munkaidőben dolgozik,pihenőidőben pihen,közben éli a fiatalok mindennapi életét,stb.
  Úgy néz ki,nem adja fel az álmát,és "be is jön"neki,lesz egy év múlva milliója-"hétköznapi" életvitel mellett.

  A "baj" csak az,hogy én itt,Szegeden álmodozom,Ő meg Bécsbem...”
 • 28. alfa258 2013. január 01. 20:05
  „22. X_Y 2013.01.01. 14:50

  Áder: Sohase adjuk föl álmainkat!"
  Az egyik álom hogy az ilyen Áder-féle narancsvörös bolsevikok elhúzzanak legalább 50 évre...
  kívánom én is, és hogy éljenek 47 e-ből életük hátralévő részében - az összes tolvajjal együtt..”
 • 27. deszkás 2013. január 01. 19:36
  „Most láttam Trutykót a tv-ben áradozott "milyen jól megértette magát a miniszterelnök úrral".”
 • 26. tucat 2013. január 01. 17:48
  „Na, látom, kezdődik..., vagyis folytatódik. :D De hát, hogy is máshogy? :D
  No, azért bújjék..., vagy BUÉK? Az hát, ha mindjárt az ingemért is! :D Úgy tűnik, jól fogok szórakozni az idén is kegyelmetekkel! Isten tartsa meg hát, kegyelmeteket! :D Sokáig! Sose üljön el a szél a fél-ázsiai pusztákon! ;)”
 • 25. kontrapista 2013. január 01. 17:14
  „22.X_Y
  Egy álom már megvalósult a szavazók akaratából : a nemzet kiárúsítói buktak, később egymásnak estek !”
 • 24. klj-54 2013. január 01. 15:49
  „Én nem adtam fel álmaimat,
  de azokban egyetlen ma regnáló politikusnak helye nincs!”
 • 23. Őszödi 2013. január 01. 14:57
  „"mi, magyarok egymás sorsának is kovácsai vagyunk" és "aki nincs velünk, az ellenünk van"”
 • 22. X_Y 2013. január 01. 14:50
  „Áder: Sohase adjuk föl álmainkat!"

  Az egyik álom hogy az ilyen Áder-féle narancsvörös bolsevikok elhúzzanak legalább 50 évre...”
 • 21. X_Y 2013. január 01. 14:46
  „Egyébként pedig az ország NEVE Magyarország, államformája pedig (Nép)Köztársaság.....

  A járási rendszerrel már visszatértek a 70-es évek...”
 • 20. deszkás 2013. január 01. 14:12
  „Én a magyar zászlóról akartam..”
 • 19. balihoho 2013. január 01. 13:59
  „NP 1 / Bizony! Furcsa ellentmondás ez az egész jogi csűrés csavarás, ami a megnevezést illeti! És így már nincs mit csodálkozni azon, hogy rendre szedik szét, és variálják át, az általam is tákolmánynak nevezett, alaptörvényt. Ami pedig a Lázári zászló megjegyzést illeti, van egy fotóm, amelyen látható, milyen zászlókat lengetett a szél a Szent István téren, egészen addig, amíg, a zsidó tiltakozás hatására le nem szedték.”
 • 18. papika56 2013. január 01. 12:54
  „T.11 . Én is így gondolom !
  Merjünk nagyot állmodni ! Teljes gengszterváltás..elszámoltatás ..22 évre visszamanőleg ! pártól..színtől függetlenül !!!
  MINDENKINEK : B U É K !!!!!!!!”
 • 17. Őszödi 2013. január 01. 12:17
  „Jobban tenné Áder úr, ha semmitmondó hegyi beszédek helyett a jogbiztonság helyreállításán fáradozna.”
 • 16. roxper 2013. január 01. 12:11
  „"Ábrándozás az élet megrontója"...”
 • 15. Vörcsi 2013. január 01. 12:02
  „Arany fali ez az ember! Jókívánságai mellé felsorolhatta volna, hogy milyen feltételeket biztosítottak 2012-ben, ahhoz, hogy a különböző korosztályok jól is érezzék magukat 2013-ban! Pl: diákok, munkanélküliek, dolgozók?”
 • 14. Puttony 2013. január 01. 11:46
  „Sajnos a regnáló hatalom veszi el az álmainkat. Már arra is rátelepszik, azt is ellenőrzi!!”
 • 13. deszkás 2013. január 01. 11:30
  „NP1! És a nemzeti zászlaja : Magyar Közlöny 2011.évi 43.szám I cikk (2) bekezdés " Magyarország zászlaja három,egyenlő szélességű,sorrendben felülről piros, fehér és zöld színű,vízszintes sávból áll,amelyben a piros szín az erő, a fehér szín a hűség, a zöld szín a remény jelképe. " Az hogy miért is használ pl: Lázár városa ettől eltérőt azt még emberfia nem merte tőle megkérdezni.”
 • 12. DMagóg 2013. január 01. 11:20
  „10.NP1 2013.01.01. 10:28: "... államformája pedig Köztársaság....."

  Lehet, hogy csak névlegesen?”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szilveszterkor szolgálatot teljesítő tűzoltókat köszöntötte az OKF főigazgatója

Az altábornagy hétfőn a tűzoltóknak megköszönte egész évi helytállásukat. Tovább olvasom