Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

˝Adjál 500 forintot, vagy megöllek˝

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy fiatalkorú fiúval szemben, aki Ózdon, késsel a kezében pénzt követelt egy férfitól, majd rátámadt.
Rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 16 éves fiatalkorú helyi lakossal szemben - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a gyanúsított Ózdon, a Csépányi úton 2014. szeptember 10-én 16 óra 45 perckor átugrott egy ingatlan kerítésén, majd a ház bejárati ajtaját berúgta és késsel a kezében az 53 éves tulajdonost megfenyegette, hogy ha nem ad neki ötszáz forintot, akkor megöli. A megfélemlített férfi nem adott pénzt, hanem közölte a támadóval, amennyiben nem távozik a házából, hívja a rendőrséget. A fiatalkorú gyanúsított zsákmány nélkül elhagyta a helyszínt.

A bejelentést követően a rendőrök másnap azonosították, elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorú fiút. A bűnügyi őrizetbe vett terhelttel szemben a hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság elrendelt.

Az ügyben indított nyomozást az Ózdi Rendőrkapitányság a gyanúsított előzetes letartóztatása mellett 2015. április 10-én lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Miskolci Járási Ügyészségnek.

(Leadképünk illusztráció - a szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A társasházak energetikai korszerűsítésére április 30-tól lehet pályázni

A pályázatban 5-60 lakásos épületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást, pályázni a… Tovább olvasom