Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Adóazonosító jel – csecsemőknek

Az adóhatóság a 2005. december 31-e után született, magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárságú gyermekek részére már születésük után megadja az adóazonosító jelet – jelentette be az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH). Erre az életkezdési támogatás (babakötvény) igénybevétele és nyilvántartása miatt van szükség.
Az adóazonosító jelről a Magyar Államkincstár (MAK) értesíti a szülőket, az ennek igazolására szolgáló adóigazolványt azonban csak a szülők kérelmére állítja ki az adóhatóság. Az adóigazolványt mindenképpen ki kell váltani, ha a szülő START-számlát szándékozik nyitni, és a gyermek adóazonosító jelét az adóigazolvánnyal kívánja igazolni. Ha a szülő a MAK-ot felhatalmazza arra, hogy a gyermek adóazonosító jelét a pénzintézetnek is megküldje, nem szükséges kiváltani az adóigazolványt.

A gyermek adóigazolványának kiadását a 0634/BABA jelű adatlapon lehet kérni. A térítésmentes adatlapot február 15-étől lehet beszerezni az APEH ügyfélszolgálatain. Az adatlap – várhatóan február 10-től – az APEH weboldaláról is letölthető lesz. Az adatlapot a gyermek állandó lakóhelye szerint illetékes APEH-igazgatósághoz kell benyújtani személyesen vagy postai úton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákiában is napirenden a munkabér terheinek csökkentése

Szlovákia egykulcsos adórendszerét gyakran emlegetik, az ottani vállalkozók mégis úgy látják, hogy a… Tovább olvasom