Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Adobe Encore: új DVD szoftver

Az Adobe bejelentette professzionális DVD műsorkészítő alkalmazását, az Adobe Encore DVD-t. A szoftver profi videofilmesek, DVD műsorkészítők és producerek számára készült.
Az Adobe legújabb video-alkalmazása integrált műsorkészítő környezetet állít össze: kötetlen kreatív tervező felület, és páratlan együttműködés a DVD műsorkészítésben leggyakrabban alkalmazott Adobe Photoshop programmal. Az Adobe a termékkel először április 7-én, hétfőn, Las Vegasban a National Association of Broadcasters (NAB) kiállításán egy nyitóelőadáson mutatkozik be.
"Az Adobe Encore DVD kaput nyit a videós szakemberek előtt, hogy a komoly DVD-s lehetőségeket kihasználhassák, és videoprojektjeiket a fogyasztók és a professzionális felhasználók által is kedvelt formátumban adhassák át" -- mondja Bryan Lamkin, az Adobe Systems Digitális Képalkotó és Videó Termékek Első Alelnöke. "Azzal, hogy az Adobe Encore DVD-t integráltuk a műsorkészítő folyamat szempontjából lényeges alkalmazásokkal (Photoshop, Adobe Premiere, és After Effects), olyan kiváló DVD műsorkészítő környezetet hoztunk létre, amellyel ügyfeleink magasabb színvonalon végezhetik munkájukat."
Az Adobe Encore DVD komplett tervezőeszköz-készletet és egy komoly menüszerkesztőt tartalmaz, ami a bővíti a kreatív lehetőségeket DVD-készítés folyamatában. Az Adobe Encore DVD és a Photoshop együttműködésével a felhasználók úgy szerkeszthetnek menüket, hogy a DVD-k menühátterét kitevő Photoshop fájlok rétegeit nem kell egyesíteniük, vagy a képeket újragenerálniuk. A változásokra nem kell várni, egyszerűen vissza lehet vonni azokat, és többórányi gyártási időt takarítanak meg. A fejlett menütervező a Photoshop szövegtervező eszközeihez is hozzáférést biztosít, hogy a szövegeket a projektablakban szerkeszthessük, formázhassuk, és igazíthassuk.
A mozgó és álló háttereket is tartalmazó, előretervezett menü- és gombstílusok segítségével gyerekjáték az Adobe Encore DVD használata. Az Adobe Encore DVD egyszerű felülete a navigálás tökéletes beállítását biztosítja, aminek segítségével a műsorkészítők DVD-ik lejátszásához profilokat határozhatnak meg. Egy testreszabható gyűjtőpanel segítségével a felhasználók későbbi felhasználás céljából elmenthetik kedvenc gomb- és háttérkialakításaikat. Emellett az Adobe Encore DVD az Adobe Premiere felismert vágópontjaiból automatikusan összeállítja a fejezeteket, végtelenített animált menükészítéshez pedig After Effects AVI fájlokat is képes importálni.
Az ismerős Adobe felülettel, és projekt-időtengellyel a felhasználók a képeket, hangokat és feliratokat akár 8 hangsávval, és 32 feliratsávval is kombinálhatják. Egy hatásos projektkezelő rendszer révén a felhasználók ellenőrizhetik a projekt struktúráját, adott elemeket leválogathatnak és megkereshetnek, illetve a projekteken globális változtatásokat hajthatnak végre. DVD-írás előtt a felhasználók munkájukat az integrált projekt-betekintő ablakban megnézve leellenőrizhetik, hogy a navigációs rendszerben nincsenek-e hibás, és árva hivatkozások.
Az Adobe Encore DVD a legmagasabb fokú olvasási kompatibilitást biztosítja az összes írható DVD-formátum támogatásával, beleértve a következőket: DVD-R/RW, DVD+R/RW és DVD-RAM. Integrált video- és audioátkódolást is biztosít, amely automatikusan alakítja át a forrás videofájlt MPEG-2, a forrás audiofájlt pedig Dolby Digital formátumúvá. A jobb beállítás érdekében a szakembereknek lehetőségük van a beállításokat saját specifikáció szerint korrigálni.
Az Adobe Encore DVD for Windows XP az Egyesült Államokban várhatóan 2003. harmadik negyedévében kerül a boltokba. Kalkulált kiskereskedelmi ára 549 USD.

hwsw

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Sun vezére szerint a Microsoft .Net egy vicc

Scott McNealy, a Sun Microsystems vezérigazgatója igen harcos kedvében van: a vállalatvezető ázsiai… Tovább olvasom