Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Adóbevallás:ma lejár a beadási határidő

Ma van az utolsó napja a személyi jövedelemadó bevallásának. Kb.25 ezren vannak, akik még nem adták be.
Ma van az utolsó napja a személyi jövedelemadó bevallásának. Sokan – megyénkben 25 ezren – nem siettek eddig, pedig tavalyhoz képest két hónapot csúszott a határidő.

A törvényi módosítás következtében, mint ismert, a korábbi március 20. helyett május 20-ra tolódott ki a személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Az APEH megyei igazgatóságától kapott információnk szerint megyénkben eddig 90 ezren nyújtották be bevallásukat, s körülbelül 25 ezren vannak, akik még adósak ezzel. Elképzelhető, hogy jó néhány bevallás már úton van a postán – az adóhivatal ügyfélszolgálati irodáin azonban csúsforgalmat regisztrálnak ezekben a napokban. A győri irodában például szerdán 1200-an fordultak meg, egyetlen napon még soha ennyien.

Zsúfoltság volt tegnap is. Ma az ügyfélszolgálati irodák 8-tól 18 óráig fogadják a bevallást személyesen beadni szándékozókat.
Az eddig beérkezett adatok szerint 43 ezren kértek adó-visszaigénylést, összesen 2,4 milliárd forint értékben. A visszaigénylések zömmel a lakáshitelből, sulinetes vásárlásból, önkéntes biztosítási pénztári visszaigénylésből állnak.

Ha valaki netán nemcsak a bevallás benyújtásával, hanem kiszámolásával is elmaradt, az APEH internetes honlapjáról letölthető program gyors és megbízható segítségére lehet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05. 23.

Tovább olvasom