Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Adócsaló kutyatenyésztőt ellenőrzött a NAV

Egy fővárosi ebtenyésztő, aki kutyaeledelt is forgalmazott, továbbá kutyakozmetikai szolgáltatást is nyújtott, évek óta engedélyek nélkül folytatta tevékenységét, a jövedelmét pedig eltitkolta a hatóság elől - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közép-magyarországi regionális adó főigazgatósága szerdán az MTI-vel.
A közlés szerint a budapesti kutyatenyésztő az interneten hirdette eladásra westie fajtájú, apró termetű, fehér bundájú kutyáit. Az inkognitóban lévő adóellenőrök megállapították, hogy a nő évek óta foglalkozik kutyatenyésztéssel, továbbá kutyaeledelt is forgalmaz, és igény szerint kutyakozmetikai szolgáltatást is nyújt.

Miután az adóellenőrök a próbavásárláskor nem kaptak nyugtát vagy számlát, több évre és több adónemre kiterjedő adóellenőrzést indítottak. Kiderült, hogy a tenyésztő semmilyen engedéllyel nem rendelkezett üzletszerű tevékenysége folytatásához, és értékesítései, bevételei után sem áfát, sem egyéb közterhet nem fizetett, adóbevallást sem nyújtott be.

A kiváltott törzskönyvek tanúsága szerint a nő legalább 232 fajtatiszta kutyakölyköt adott el az elmúlt években, amelyből az adóhatóság megállapítása szerint csaknem 16 millió forint bevétele származott. A kutyakozmetika és a kutyaeledel értékesítése kapcsán további 10 millió forintos bevételt titkolt el - olvasható a közleményben.

A NAV regionális adó főigazgatósága kockázatelemzések, az interneten és egyéb felületeken megjelenő hirdetések, valamint az adóhatósági adatbázisok összevetése alapján azt valószínűsíti, hogy számos tenyésztő nem tesz eleget adófizetési kötelezettségének. Emiatt azt javasolták a fővárosi és Pest megyei tenyésztőknek, hogy tekintsék át adóbevallásaikat, mert a jövőben kiemelten vizsgálni fogják a szektort.

Olvasóink írták

 • 4. mango1 2013. február 13. 13:28
  „Kutyatenyésztő--------nem-----ez kutya szaporitó----aki genetikailag sem tiszta kis kutyákat adott el ----sajnálom azokat akik töle vettek kis kutyákat---sok fog megfordulni az állatorvosnál---és ezek rövidebb életűek is lesznek---ha nem fizet------- az ilyet börtönbe csuknám-----mert biztos hogy nem fog fizetni----az ilyen csak a pénzre hajt----milyen keserves élete lehetett nálla a szuka kutyáknak---”
 • 3. papika56 2013. február 13. 11:51
  „Jóó nagy fogás volt !
  De mi.lesz a kintlévő sok.sok tíz--száz milliós adótartozásokkal ??? Azokat mikor hajtják be ?? évek óta 100 milliókkal tartoznak ! MIÉRT nem azokat vizsgálják ????
  V. a képviselőket ???? 600 ezer ft fizuból ..1 év alatt 40 millás házat vesz ? v. 5,9 milliós éves bevétel mellett ...6, 9 milliót TAKARÍT meg ,,,1 év alatt !!! v. 274 ezer ft betét ..1 év alatt ..14 millió lesz ??????
  NA EZEKET kéne megnézni !!!!!!!!”
 • 2. queenmargareth1 2013. február 13. 11:36
  „1, megelőztél:)”
 • 1. kumisz 2013. február 13. 11:11
  „Újabb "nagy" fogás! Gratula............”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: az egész kormánytól el kellene venni a felsőoktatást

Nemcsak Hoffmann Rózsától, hanem az egész Orbán-kormánytól el kellene venni a felsőoktatás irányítását, mivel 2010 óta "forráskivonásokról, a keretszámok csökkentéséről és a tandíj lebegtetéséről szól a politikájuk". Tovább olvasom