Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Adóköteles lesz a tőzsdei nyereség

A parlament döntése alapján szeptember 1-jétől 20 százalék adót kell fizetni a tőzsdei ügyletek nyeresége után. Elsőként az idei veszteségek számolhatók el a jövő évi nyereséggel szemben.
A parlament döntése alapján szeptember 1-jétől 20 százalék adót kell fizetni a tőzsdei ügyletek nyeresége után. Elsőként az idei veszteségek számolhatók el a jövő évi nyereséggel szemben. A pénzügyi törvényeket módosító, és a Magyar Közlöny múlt hétfői számában közzé tett csomag új paragrafussal egészíti ki a személyi jövedelemadó (szja) törvényt. Ez a „Tőzsdei ügyletből származó jövedelem" címet viseli. Csak az augusztus 31-e után kötött ügyletek nyeresége után kell 20 százalékos adót fizetni.

Adóköteles nemcsak a magyar, hanem az EU, vagy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) bármely tagállamában működő tőzsdén kötött ügylet is, amennyiben az átruházott értékpapíron árfolyamnyeresége, vagy az összetett, illetve származtatott ügyleten nyeresége volt a tulajdonosnak. Egy értékpapír eladásakor a kapott összegből le kell vonni a megszerzésére fordított pénzt, valamint a járulékos költségeket. Amennyiben a kivonás után pozitív összeg marad, úgy ez lesz a 20 százalékos adó alapja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medgyessy Péter lehet a unió külpolitikai főképviselője?

Medgyessy Péter volt magyar miniszterelnököt is Javier Solana, az Európai Unió jelenlegi biztonság-… Tovább olvasom