Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Adomány az ünnepre

Több mint háromszázezer kilogrammnyi élelmiszert oszt ki a Gyermekétkeztetési Alapítvány a rászoruló családoknak, hogy a karácsonyt számukra szebbé tegye. Megyénkben három településre jut a jótékony ajándékból.
Tizenkettedik alkalommal szervez karácsonyi élelmiszercsomag-akciót a Gyermekétkeztetési Alapítvány. Ezúttal összesen 315 ezer kilogrammnyi ennivalót oszt ki a rászoruló gyermekeknek. 15 ezer csomagot állított össze, amiből a pályázó települések közül 315-nek jut. Az adomány összértéke 135 millió forint, ami az adók felajánlott egy százalékaiból, támogató cégek, magánszemélyek felajánlásaiból gyűlt össze.
Az észak- és a nyugat-dunántúli települések képviselői Győrben vették át a csomagokat. Megyénkből három önkormányzat pályázott sikeresen: Kisbajcs, Fehértó és Győr. Nekik 210 csomag jut.
A csomagok egyenként 21 kilogrammosak, tartós élelmiszereket, lisztet, tésztát, konzerveket, kekszet tartalmaznak és szaloncukrot is kapnak a megajándékozottak. Szabóné Vörös Ágnes, a győri polgármesteri hivatal egészségügyi és szociálpolitikai irodájának vezetőhelyettese úgy véli, praktikusan állították össze azokat, olyan jellegű alapanya-

gok kerültek bele, amelyekkel ünneppé tehetik a rászorulók is a karácsonyt. Az irodavezető-helyettes vette át azt a 180 csomagot, amit a győri önkormányzat nyert pályázati úton. Elmondta, hogy főként a családsegítő szolgálat segítségével osztják azokat szét, olyan helyekre juttatnak, ahol a család szociális helyzete miatt a gyermek étkeztetése gondot jelent. Gondolnak a krízislakásokban élő hajléktalanokra és a családok átmeneti otthonában lakókra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonykodik karácsony közeledtével?

Tovább olvasom