Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Adomány Csángóföldnek

60 tonna gabonát ajánlottak fel a megyei gazdák az árvíz sújtotta Csángóföld megsegítésére.
Győrben az ETO-stadion parkolójába gurult be hétfő délelőtt rövid pihenőre az a három kamion, amely a megyei gazdák által felajánlott és összegyűjtött gabonát viszi az árvíz sújtotta Csángóföldre. A Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége szervezte meg a támogatást, és órákon belül, hogy hírét vették a gazdák, már elkezdték gyűjteni a búzát.

– Nem kis feladat volt a szervezés és idő kellett hozzá – mondta Fenyőházi Tibor, a Magosz megyei elnöke, miközben a három helyről indult, Győrben találkozó kamionokat vártuk.

– A mindennapi kenyérnek valót jó szívvel adták tagjaink, és csatlakoztak hozzánk nem gazdakörösök is. A szállításra ezer kilométeres úttal kell számolnunk, pénzbe kerül. Ennek költségét magánszemélyek vállalták és támogatta azt a megyei önkormányzat is.

Ezért is várta a kamionokat a gazdákkal dr. Szakács Imre, a megyei önkormányzat elnöke. A testület október 23-i ülésén azt kezdeményezik majd – közölte az újságírókkal az elnök, hogy kétmillió forintot felajánlanak a csángóföldieknek.

A Győr-Moson-Sopron megyeiek három kamion küldeményéhez vártak még egy rakomány gabonát Pápáról. A Dunántúlról hét kamion indul gabonával – ezt már Oláh Ferenctől, a Magosz megyei szervezetének elnökhelyettesétől tudtuk meg. A megyeiek gabonáját Csángóföld három településén várják már nagyon, Csíkfalván, Lespeden és Vizentán.
A gabonát szállító három kamion volánja mögött Turza László, Roza József és Halász Lajos ül. A segélyszállítmányt az indulás előtt a győri egyházmegye nevében Győri Imre esperes áldotta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katedra a tévében

A hetedik szemeszter kezdődik szeptemberben a változatlanul népszerű tévés Mindentudás Egyetemén. Tovább olvasom