Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Adományból fejlesztik a potyondi templomot

Adományokból korszerűsítik templomuk harangjának elektromos berendezéseit a potyondi evangélikusok. A gyűjtésből egyéb felújításokra is kerül.
Pénzgyűjtésbe kezdett a potyondi evangélikus gyülekezet, hogy templomuk harangjának elektromos berendezéseit megjavíttassák (Kisalföld, 2006. augusztus 8.). A kérést meghallgatták a hívek, és összejött a szükséges összeg.
Kiss Bence, az egyházközség gondnoka a Kisalföldnek elmondta: a helyiek, de a faluból elszármazottak is juttattak adományt. Volt olyan potyondi, aki Kanadába került, de eljutott hozzá a gyűjtés híre és komoly összeget küldött szülőfalujának.
– Közel kétszázezer forintra lesz szükség az elektromos berendezések felújításához – fogalmazott Kiss Bence. – Az új technika korszerűbb lesz, egyszerűsíti a vezérlést. Az anyagi akadály tehát elhárult, már csak a mesteren múlik, mikor kezdődik a munka. Majdnem háromszázezer forint jött össze az adományokból, a többletet természetesen szintén templomunkra fordítjuk.
Az 1872-ben épített és 1977-ben felújított templomban ugyanis lenne más tennivaló is. 1977-ben bontották le a régi imatermet, újat építettek, a torony megmaradt. Azóta komolyabb javítás nem történt az épületen, de most ezt is elkezdhetik. A torony szigetelése lenne fontos, mivel nagyon vízpárás. Kiss Bence hozzátette: nem csalódott a potyondiakban és a településhez kötődőkben. „A gyülekezet kérését meghallva adakoztak, és ezzel nagy lépést tehetünk templomunk felújítása, állagának megőrzése érdekében” – jegyezte meg a gondnok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újfajta drog okozhatja a német euró-bankjegyek szétesését

A német rendőrség szerint egy újfajta kábítószer, illetve az azzal élők okozzák a németországi… Tovább olvasom