Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Adományvonal a beteg gyerekek gyógyulásáért

A beteg gyerekek gyógyulását elősegítő Mosoly Alapítvány munkáját támogatják azok, akik márciusban és áprilisban a 1788-as hello holnap! adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek.
A befolyó adományok segítségével a következő egy évben 400 gyerek részesülhet a Mosoly-Terápia különböző programjaiban. Az orvosi kezeléseket kiegészítő komplex program első fázisában az alapítvány szakemberei terápiás foglalkozásokat tartanak két együttműködő kórházban, a második fázisban pedig a kezelésen már átesett, de még nem gyógyult gyerekek számára nyújtanak segítséget a visszailleszkedéshez.

A Mosoly Alapítvány 1996 óta segíti krónikus vagy súlyos beteg gyerekek gyógyulását, a kórházi kezeléseket kiegészítő programjával. Fő céljuk, hogy a mese és a művészet eszközeivel a gyerekek lelki jóléti állapotát erősítsék, a betegségüket kiváltó és gyógyulásukat akadályozó pszichés terheket enyhítsék. A Mosoly Alapítvány tagjai és szakemberei abban hisznek, hogy a pszichológia, valamint a mese- és művészetterápia különféle módszereit ötvöző programjuk segít a betegséggel járó nehézségek feldolgozásában, ezzel pedig hozzájárul a minél gyorsabb és tartósabb gyógyuláshoz.

A tapasztalatok és a kórházi dolgozók megerősítése szerint a módszer hatásos, a terápián átesett gyerekek befogadóbbak lesznek, könnyebben átvészelik a gyógyulásukhoz szükséges beavatkozások fájdalmát, és hamarabb tudnak visszatérni az egészséges gyerekek közé.

A 1788 a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon-hálózatából is elérhető. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes (Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével). A márciusban és áprilisban beérkező hívások díja teljes egészében a Mosoly Alapítványt illeti - közölte a Magyar Telekom az MTI-vel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1 év 10 hónap börtön, mert megvesztegette a rendőröket

Meg akarta vesztegetni a rendőröket egy 48 éves budapesti férfi; a Kaposvári Törvényszék kedden nem… Tovább olvasom