Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Adószakértőkkel egyeztetett Gyurcsány

A munkahelyteremtés és versenyképesség javítása érdekében adószakértők fogalmazták meg javaslataikat a csütörtöki parlamenti egyeztetésen.
Jelentős mértékben csökkenteni kell a munkáltatókat terhelő járulékokat, meg kell szüntetni az eredetileg is csak átmeneti jelleggel bevezetett különadót és lényegesen egyszerűsíteni kell a jelenlegi adórendszert - a többi között ebben értettek egyet azok az adószakértők, akik csütörtökön a Parlamentben egyeztettek a kormányfővel a 2009-től tervezett adóreform lehetőségeiről.

Tukacs István, miniszterelnöki megbízott a találkozó végén azt mondta, folytatódnak az egyeztetések a közteherviselés átalakításáról, de abban is egyetértés alakult ki, hogy sok kis lépés helyett lényeges intézkedéseket kell megtenni az adócsökkentésben a munkahelyteremtés és versenyképesség javítása érdekében. A csütörtöki egyeztetésen többek között Kupa Mihály, volt pénzügyminiszter, Oszkó Péter a Deloitte elnök-vezérigazgatója és Borsik János , az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke vett részt.

Február végén három adócsökkentő javaslatot jelentett be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Ezek a szuperbruttósítás, az szja fókuszú és a járulékfókuszú adócsökkentés. A miniszterelnök akkor azt mondta, hogy a kormány nem foglal állást egyik javaslat mellett sem egyelőre. A tervek szerint márciusban a szakmai-politikai vitákat folytatják le a javaslatokról és folyamatosan várják az újabb elképzeléseket is. Áprilisban készülhetnek el a normaszövegek, április végére várhatóan a kormány is állást foglal majd. Május-júniusban tárgyalhatja az Országgyűlés a javaslatokat, amelyeket optimális esetben június 30-ig elfogadnak, így kellő idő marad az átállásra, a tervezett 2009-es hatályba lépésig.

Olvasóink írták

 • 4. Marica 2008. március 14. 14:07
  „Kolompár Rómeó
  Ez az oldal itt kékkel a tiéd? Gratulálok, sokkal több ilyen oldal kellene, lenne mit fényképezni Mosonmagyaróváron is.”
 • 3. Kolompár Rómeó 2008. március 14. 08:52
  „Feritől nem kérek adócsökkentést, mert az nekem mindig adónövekedést jelentett. Inkább ne csináljon semmit!

  A szuperbruttósításban mi az adócsökkentés? Másképp fogják nevezni az egyes tételeket és kész. Tudom, hogy totál hülyének nézik az embereket, de ennyire nem kéne.

  Ezelőtt nem sokkal Feri azt magyarázta az ellenzék felvetésére, hogy adócsökkentéssel nem teremthetőek új munkahelye.
  Most meg mégiscsak. Ezek szerint valamikor tuti hazudott, bár bcsületére(?) legyen mondva, egyszer igazat szólt, ez pedig nagy szó Feri esetében!”
 • 2. maci52 2008. március 13. 18:48
  „Feri,Feri,inkább gyárakat,üzemeket,termelő egységeket építtetnél,mint irodaházakat.ADócsökkentésedet meg úgysem hiszi el neked senki.”
 • 1. Cseter János 2008. március 13. 13:18
  „Má megint arról beszél a Gyurcsán, amihez nem ért! Volt már hat éve hogy bizonyítson. Eddig nem tudott most meg mi a fenét akar a hatalma fenntartásán kívül? Az adó csökkentés az nem az Ő ötlete, de ha ezt meg is teszik attól még nem lesznek molyan munkahelyek ahol oly terméket gyártanak amit el is lehet adni külföldön! No meg ahhoz a kereskedelem felét is illene megreformálni! Természetesen az Igazságszolgáltatással együtt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MÁV: semmi közük az osztrák sikerdíj-ügyhöz

A MÁV soha, semmilyen kapcsolatban nem volt azzal a magyar vállalkozással, amelyik az osztrák… Tovább olvasom