Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Adótörvény módosulna

Adótörvényt módosító javaslatot nyújt be az Országgyűlés Költségvetési Bizottságához Szjjártó Péter országgyűlési képviselő, a Fidelitas alelnöke, hogy az uniós követelményeknek megfelelő hazai játszóterek mielőbb kiépülhessenek.
Fűke Géza, a Fidelitas megyei elnöke, városi önkormányzati képviselő a kezdeményezésről előzetesen elmondta, összesen 118 játszótér vár felújításra a megyeszékhelyen. A Fidelitas előzetesen tájékozódott, eszerint egy játszótér felújítási költsége akár 20 millió forintra is rúghat. Ebből kikövetkeztethető, hogy szemléletváltozás híján milyenek a renoválás esélyei.

Mivel a város gazdasági programjában mindössze egy mondatot találtak a témáról, a Fidelitas kidolgozta javaslatát. Megtudták, a Komszol vállalná faeszközök elkészítését, ily módon akár egymillió forintból megoldható lenne egy-egy játszótér felújítása. Természetesen maguk is felajánlják társadalmi munkájukat, de a Szijjártó Péter által benyújtandó törvényjavaslat elfogadása nagy előrehaladást jelentene.

Ennek lényege: a vállalkozások az uniókompatibilis játszóterek létesítésére felajánlott összeg vagy szolgáltatás értékének 50 százalékát visszaigényelhetnék iparűzési adójukból, annak legfeljebb 5 százalékáig. Az ilyen jogcímen visszaigényelt adó 50 százalékát pedig az állam a központi költségvetésből pótolná az önkormányzat számára.
Szijjártó Péter reméli, hogy ha a költségvetési bizottság a nyáron érdemben foglalkozik javaslatával, az szeptemberben az őszi ülésszak kezdetére a parlament elé kerülhet.

Kapcsolódó cikkek >>

APEH: a hosszú bájtok éjszakája (2002-10-04) >>
Az APEH postázza az íveket (2003-01-17) >>
Adóink beszedői (2003-02-19) >>
Adatmentési vizsgálóbizottság (2003-04-08) >>
APEH: több mint 62 ezer eva-kérelem érkezett (2002-12-30) >>
Az adók köznek folyjanak (2002-08-09) >>
Előzetesben az APEH-ellenőrök (2003-05-23) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmonia Caelestis spanyolul

Egészoldalas cikkekben számolt be pénteken mind a négy spanyol országos napilap Esterházy Péter… Tovább olvasom