Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Adóváltozások - Rogán: januártól csökken a középosztály adóterhe

Támogatja a Fidesz-frakció a múlt héten bejelentett adóváltozásokat, mert azok jelentős adócsökkentéseket tartalmaznak - mondta a képviselőcsoport hétfői ülése után Rogán Antal.
A Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: 2013. január 1-jétől csökken a magyar középosztály adóterhelése, és csak azok fognak több adót fizetni, akik többet keresnek havi egymillió forintnál. A Fidesz szerint ők képesek több terhet vállalni az államadósság-csökkentés érdekében - tette hozzá.

Rogán Antal szerint csaknem egymillió embert érint, hogy négy százalékkal csökken a középosztály adóterhe, ami e társadalmi réteg erősödését is jelenti majd.

A félszuperbruttó teljes kivezetésével 2013-tól egy egyszerű és arányos adókulcs működik majd Magyarországon, ami az adóbevallások egyszerűsödésével is jár - összegezte.

Emellett a kormány adótörvény-javaslata több olyan intézkedést is tartalmaz - folytatta -, amely szintén egyszerűsítést jelent. Példaként említette az illetékfizetés tervezett új rendjét, amellyel az örökösödési illetékek esetében az eddigi 18 helyett két kulcs lesz, és a fiatalok lakásszerzési illetéke is jelentősen csökken a 15 millió forintnál kisebb értékű lakásoknál.

A Fidesz képviselőcsoportja fontosnak tartja azt is, hogy a munkahelyi étkeztetés kiemelt támogatást kap - jegyezte meg a frakcióvezető.

Véleménye szerint 2013-ban és 2014-ben is a legfontosabb kormányzati célok között kell szerepelnie az adóbürokrácia egyszerűsítésének.

Rogán Antal reagált az ellenzéki felvetésekre is, amelyekkel kapcsolatban azt mondta, a leghatározottabban visszautasítják, hogy "az ellenzéki pártok vissza akarnak térni egy megbukott adórendszerhez, és jelentősen emelnék a magyar családok adóterhét". Ha a kormánytöbbség elfogadná például az LMP javaslatát, a családoknak 25, illetve 45 százalékos adóterhet kellene kifizetniük - közölte, hozzátéve, szerinte e mögött az áll, hogy a családok adóterhelését emelnék meg azért, hogy a bankokét csökkenthessék.

A Fidesznek ezzel szemben az az álláspontja, hogy az államadósság visszafizetését továbbra is a bankadóból és a multinacionális vállalatokat terhelő adókból kell megoldani - jelezte a politikus.

Olvasóink írták

 • 18. Roxy08 2012. október 16. 19:52
  „Ez a Rogán melyik ország középosztályáról beszél? Akkor én matematikailag hajléktalan vagyok?
  Itt, nyomokban van középosztály, mint a Szerencsi kakaóban a kakaó.”
 • 17. macs 2012. október 16. 12:22
  „Én még most sem tudom ki tartozik a középosztályhoz? A fenti cikket olvasva, azok akik jól keresnek, tehát, ha elvesztik az állásukat, bedől a cégük, megbetegszenek, megöregednek, akkor mi lesz velük? Ők is céltáblára kerülnek?”
 • 16. Együgyű 2012. október 16. 10:31
  „,,Adóváltozások - Rogán: januártól csökken a középosztály adóterhe"
  Jó bevétellel rendelkező Rogán Antal szokásához híven megint süketel!
  A vezérétől már hallottunk söralátétes adóbevallást is. A többi kormánytag, országgyűlési képviselőjük is csak a félrebeszélés tudományát folytatja. Azonban bízzuk a középosztályra, hogy az adóteher csökkentésükről szóló híreket elhiszi-e. Az élet majd bizonyítja, hogy a fenti nyilatkozat tartalma igaz-e vagy sem. Kétségem lenne, mert a szegény rétegeket és a kiszolgáltatottakat már újabb adóteherrel, kizsákmányolással nem érdemes sújtani. Miért? Azért mert érdemi bevétel tőlük már nem várható állami szinten! Sajnálatosan a 2013-as évtől semmi jó nem várható. A jelenlegi költségvetésen valamint a jövő évi költségvetés tervezeten is nagy lyukak tátongnak. Meg merném kockáztatni a felső osztály alsó 1/3-ra is ráfacsarodik a Fidesz-KDNP atyai, vallásos kormánya!”
 • 15. nick77 2012. október 16. 10:25
  „mégis milyen adóteher fog csökkenni??????????????
  ez hülyeség, parasztvakítás.aki elhiszi, az meg is érdemli.”
 • 14. Church 2012. október 16. 09:51
  „Megérte elolvasni a cikket: nem is tudtam, hogy Magyarországon van középosztály!”
 • 13. mivan? 2012. október 16. 09:23
  „Offshore-ugye milyen csúnya baloldali szó. Mert ugye a nagy nemzeti szakemberek ki se viszik a pénzt hanem itt lopják el. Nem baj, ha máshogy nem majd a saját zsebeteken megtanuljátok előbb-utóbb. Addig meg lehet tapsolni...”
 • 12. történész 2012. október 16. 09:05
  „10. igazságkereső

  Egyetértek veled csak az időpont nem jó.::1998-2012 kell beszélni.Lopni bármely színben bűn..”
 • 11. JABBA 2012. október 16. 09:04
  „10. igazságkereső 2012.10.16. 08:25

  Mér vértam az elmúltnyolcévezést. :D

  Akkor vegyük számszerűen a dolgokat:
  Ha a vagyon 0 Ft volt az mszp kormányzása végén, akkor onnan kell megoldani az 1-ről a 2-re történő lépést. És nem kellene:

  - Új autóflottát vásárolni (pl.: Ajudi Lézer Janinak)
  - Új hivatalokat létrehozni és nem összevonni. (Ugye ismerős: közszflérából elbocsájtás, de fidess pártkatonák felvétele, ami több, mint az elbocsájtás)
  - A minisztériumban és a parlamentben a fizetéseket lecsökkenteni.
  - A külön kivetett adókat nem áthárítani az emberekre (Bankadó-t csak a bank fizetheti meg, amennyiben az ügyfelekre terhelik - büntetés)
  - Meg kellett volna tartani a többkulcsos adórendszert.
  - Nem megsegíteni a devizahiteleseket (közszférában dolgozók deviza hitelét kifizetik)
  - Szigorúan megbüntetni a bartelezőket.
  - NAV-os felülvizsgálatok a vagyonosok között.
  - Vagyonosodási adó.

  sorohatnám még”
 • 10. igazságkereső 2012. október 16. 08:25
  „Az államadósság csökkentése érdekében érdemes lenne egy kicsit körülnézni a 2002-2010 közötti időszak alatt ismeretlen helyre "kiszervezett" ezermilliárdok témájában is! Miért e mély hallgatás és az eltűnt milliárdok okán a lakosság nyakába rakott terhekről?!! A napnál világosabb, hogy offshore-ba lettek kitéve, hiszen egyik "nagyságunk" nyíltan el is mondta: "adóoptimalizálás" céljából... Szóval ideje lenne az egyesekre érvényes pozitív diszkrimináció végleges megszüntetésének!”
 • 9. saturnus 2012. október 16. 06:36
  „Titkok nélküli világban élünk, ahol az internet mindent leleplez. Ha Orbán lódít, akkor félóra múlva már le is bukott. Csakhogy ő a politikai kommunikációt még az előző rendszerben tanulta, és képtelen az új körülményekhez alkalmazkodni, mondta a többi között Bruck Gábor pszichológus, stratégiai tanácsadó az ATV Szabad szemmel című műsorában vasárnap este.

  A szakember, aki az elmúlt húsz évben Magyarországon, és Amerikában is politikusok és cégek stratégiai tanácsadójaként dolgozott ezt a Fidesz legújabb "kékcédulás" kampánya kapcsán jelentette ki. Szerinte a kormányoknak ugyan joga és kötelessége a tájékoztatás, de oldalas újsághirdetésekben üzenni az IMF-nek, hogy megvédjük a nyugdíjakat és tiszteletet várunk a valutaalaptól, több mint furcsa.
  "Ez a kampány most egy izgalmas dolog. Kormányok ilyet nem szoktak csinálni. Egyébként maximum egymillió embernek szól. A többi sok millió ebből semmit nem fog elhinni. A rejtett üzenet pedig az, hogy nem hagyjuk magunkat eltaposni. Azért tisztességtelen, mert a kutya nem akar bennünket eltaposni" - jelentette ki Bruck.

  "A szakértő szerint lesznek olyanok, akik "rezonálni fognak" az üzenetre, és elfogadják azt, hogy süllyed a hajónk, de legalább kéz a kézben süllyedünk majd el. Idézte a Google első számú vezetőjét, aki azt nyilatkozta a közelmúltban, hogy ebben a titok nélküli világban nem szabadulhatsz meg a múltadtól. Vigyázz mit mondasz, mert egy életen át kísért, ha hazudsz. Nem tudod kitörölni a múltad. Bármikor, bárki előveheti ezt.
  Az európai politikusok már tudják ezt, Orbán Viktorék még nem. Megtéveszti őket, hogy egyszer már nyertek választást sok-sok lódítással. Csakhogy kétszer ez nem megy. Azt talán elhiszem egyszer a propagandának, hogyha egyszer ezzel a mosóporral mosom ki a ruháimat, akkor soha többé nem kell mosnom. De másodjára már nem. Ha nem eléggé demokratikus a szellemiséged, akkor nem fogod észrevenni, hogy van egy sajátos szemüveg rajtad, és mindent azon keresztül nézel. És a Fidesz fogja legutoljára észrevenni, hogy mit csinál rosszul."

  Bruck végül leszögezte, hogy emiatt a jobboldali párt már megverte saját magát, és még az sem elképzelhetetlen, hogy már a 2014-es választások előtt összeomlik-”
 • 8. saturnus 2012. október 16. 05:51
  „,,A betyárt ma Orbán Viktornak hívják. Hivatalosan: miniszterelnök", kezdte kommentárját a WDR rádió ötös csatornájának esti politikai műsorában Stephan Ozsvath, a rádió újságírója Orbán Viktor múlt heti berlini látogatása kapcsán. Az egykori betyárok teheneket loptak csak, ,,Orbán és fideszes kompániája azonban egy egész országot nyúlt le". Példaként említette Ozsvath, hogy ,,a külföldi cégeknek külön adókat kell fizetniük a bandának". Emellett ,,a Fidesz-kamarilla nagyra hízott az állami megrendelésektől, Orbán neje pedig nagy földbirtokos lett. Egy pártbeli barát pénztárcája pedig, akinek reklámcége van nyolcszorosára nőtt - az állami megrendeléseknek köszönhetően", sorolta Ozsvath. ,,Fizetési nap ez. A hű vazallusok mind részesednek a zsákmányból".

  ,,Ám a magyar költségvetés nem olyan nagy, mint az étvágy: a szocialisták üres kasszákat hagytak hátra", állapította meg a WDR kommentátora. ,,Az Európai Unió folyamatosan pumpálja a milliárdokat az országba", de ,,az IMF képviselőinek nincs kedvük olyasvalakinek pénzt adniuk, aki folyamatosan sértegeti őket".

  Ozsvath szerint ez azonban ,,dühíti a rablóvezér Orbánt", ugyanis pénz híján a magyaroknak a kormány ,,csak piros-fehér-zöld pátoszt tud kínálni". De eljött az idő arra, hogy ,,tiszta vizet öntsön a pohárba: a nadrágszíjakat még szorosabbra kell húzni". Közben ,,magyarok százezrei, főleg a keleti részeken, szegényednek el. Fiatal, jól képzett magyarok pedig hátat fordítanak az országnak. Médiagengszterek, akik magukat publicistának nevezik, sértegetik a világformátumú értelmiségieket", jellemezte a helyzetet Ozsvath. ,,Utcai bandák stílusa uralkodik [a sajtóban]", idézte a WDR Ungváry Rudolf írót. ,,Hogy a választók azonban ne vegyék észre, miként hizlalja Orbán a Fidesz-bandát", a médiát folyamatos kontroll alatt tartja a kormány a WDR szerint. ,,Több száz újságírót cseréltek ki lakájokra. A Médiahatóság azonnal médiagyilkossá válhat. És ha egy lap irányvonala nem stimmel, a Fidesz-közeli vállalkozók azonnal törlik a hirdetéseket."

  A kormány eközben az Európai Uniót, ,,amelytől Magyarország milliárdokat kap", ,,bűnbakká" nyilvánítja, hasonlóan az IMF-hez, ,,amelytől meg milliárdokat szeretne Orbán". A kormány eközben ,,a kül- és belföldi kritikusokat" ,,hazaárulónak", a zsidókat pedig ,,idegenszívűnek" tartja. ,,Az üzenet egyértelmű: fogd be a szád, csak a rablókapitány beszélhet".

  ,,Az önmagát szabadságharcosnak tartó Orbán mindezt forradalomnak nevezi. Egy magyar közmondás szerint, aki közel ül a tűzhöz, jobban melegedik. És a tűz körül ma Orbán rablóvezér bandája ül", fejezi be Ozsvath Orbán berlini látogatásáról írt elemzését a nyugatnémet adóban, amelyet főleg a tizenhatmilliós Észak-Rajna-Vesztfáliában hallgatott.”
 • 7. LukSzkaivoker 2012. október 16. 00:46
  „Máris készülnek a válsztásokra?? Ilyen hülyeségnek nem dőlök be, de azon gondolkodtam, hogy mit kellene csinálniuk a pártoknak, hogy pl. engem megnyerjenek maguknak (na jó, eszük ágában sincs, de mégis, mi lenne az).
  El kellene hitetniük velem, hogy tisztességesek, a pénzem jó helyre megy, és megbüntetik azokat, akik ezermilliárdokat loptak el eddig. Hát ez nehéz lesz ...
  Talán ha ezeket Simicska/Gyurcsány/Orbán-féléket (beleértve azokat a multimilliárdosokat, akik eddig loptak/csaltak tőlünk) nyilvánosan kivégeznék, az elég is lenne. Akkor elhinném, hogy na, most valami változás elindult. Akkor talán megváltozna hirtelen pármillió ember "adózási morálja" is. Egyébként nem vagyok híve a halálbüntetésnek, de azokat bizony ezzel büntetném, akik több millió embert vezettek félre és loptak meg, vagy csak egyszerűen nem éltek a hatalmukkal, és nem csináltak semmit, csak szépen megvárták, hogy hó végén bezsebeljék azt pár millát, mert ez nem kevesebb, mint hazaárulás. A saját önző érdekeiket előbbre helyezték, mint egy egész ország jövőjét. Nemcsak minket, de a következő generációkat is eltaposták ezzel.”
 • 6. Power 2012. október 15. 20:05
  „A devizahiteles Rogán nálam megbukott matematikából.”
 • 5. roxper 2012. október 15. 19:56
  „Végre bevallották hogy a középosztály min 202.000-et keres, vagy még sokkal többet. Magyarul aki 201.000-et keres, az már az alsó réteg és ugyebár tudjuk hogy 4 millió ember még ennyit sem keres!”
 • 4. TrombiFrédi 2012. október 15. 19:51
  „Lefordítva: a szegények még szegényebbek a vagyonosabbak még vagyonasabbak lesznek!!!”
 • 3. macs 2012. október 15. 19:48
  „Ki tartozik ma Magyarországon a középosztályhoz? Vagyoni helyzete, aktuális jövedelme, alkalmazotti vagy alkalmazói pozíciója, mi dönti el, hogy valaki a középosztály tagja vagy sem?”
 • 2. Tibi71 2012. október 15. 19:39
  „Hol van itt már középosztály?
  Uralkodó osztály van,és a pórnép!!! Ez lett Magyarországgal a gazdasági szabadságharc miatt. Az emberek zsírján politizálnak pártól függetlenül,mind belőlünk él,de nem miértünk!!! Választásokhoz közeledve előjönnek az ígéretek,amit aztán nem kell teljesíteni,vagy pont az ellenkezőjét pl: Nagy arányú adócsökkentés,de kinek?”
 • 1. klj-54 2012. október 15. 14:48
  „A proletár csak a láncait veszítheti de egy egész világot nyerhet!
  Azt hiszem a TEK-nek sok melója lesz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szallas.hu: ősszel többet költünk szálláshelyre, mint nyáron

Ősszel átlagosan háromszor többet költenek a magyar vendégek szálláshelyre, mint nyáron - közölte a… Tovább olvasom