Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Adózatlanul viszik ki a pénzt a multi cégek

Akár százmilliárdokat is kivihetnek adózatlanul Magyarországról az itt működő multinacionális vállalatok - írta hétfői számában a Magyar Nemzet; a lapnak nyilatkozó szakértők szerint büntetőadókkal vethetnének gátat.
A jelenségre a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete hívta fel a figyelmet, rögzítve, hogy a nemzetközi nagyvállalatok a Magyarországon megtermelt jövedelmük jelentős részét év közben úgy utalják át külföldi anyacégüknek, hogy itthon nem fizetnek adót.

Herich György, az egyesület elnöke a lapnak példaként a bankokat említette. A pénzintézetek főként kamatok vagy más szolgáltatóst elszámolva tudják elkerülni a hazai adófizetést - mondta a szakember.

Róna Péter közgazdász a lapnak azt mondta, Magyarország is alkalmazhatna szankcionáló közterhet. A közgazdász üdvözölné, ha Magyarország vizsgálódna a külföldi anyabankoknál.

Olvasóink írták

78 hozzászólás
 • 78. qrumpli 2010. július 06. 03:13
  „Ha megnyerte ,hát hagy vigye!”
 • 77. tron 2010. július 06. 02:04
  „nem éértem..erre miért csak most ...sok évnyi rablás után kellet rájönni..vagyis kijelenteni..ezeket eddig is tudta mindenki....mégsem lépett senki.”
 • 76. geza 2010. július 05. 20:54
  „#74: Nem kell messzire menni. A kocsimhoz itthon bármelyik utángyártott alkatrészt forgalmazó boltban a vezérlésszett (Gates), 60-90.000 Ft.
  Angliából postaköltséggel 32.000 Ft (ja és rendes, francia skf csapágyakkal, nem románnal)”
 • 75. töröggszultán 2010. július 05. 20:36
  „2-őt fizet 1-et kap akció van biztosan. Egyébiránt a legtöbb ember valamiért abba tévhitben van, hogy az akció szó az olcsó rokon értelmű szava.”
 • 74. Besenyő_Pistabácsi 2010. július 05. 20:24
  „Most néztem egy Svéd honlapon kofferben 2db akkus fúrógép jó nevű a szerszámgépek családjában. Nos átszámítva forintra 39000 be kerül ott. Ugyanez itthon most az egyik barkács áruház akciójában igaz koffer nélkül "CSAK 64900 Ft" 126000 Ft helyett! Mert mi ugye hülyék, és kőgazdagok vagyunk!”
 • 73. té 2010. július 05. 20:03
  „Ha lesz bankadó, akkor legyen tescoadó!”
 • 72. Logaritmus 2010. július 05. 19:15
  „620829: szívesen megnéznék egyszer egy korrekt számítást, hogy a multi mennyi adót nem fizet be (mármint amire kedvezmény miatt nem lehet kötelezni) és mennyi az, amennyi édes magyar testvéreink feketéznek el. Gyanítom, hogy az lenne amit mondasz.”
 • 71. N.P. 2010. július 05. 18:54
  „Mathiasking

  "Hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek." -- és ne gyarapítsák a magyar tudományt (mint a Nobel -díjasok 80%-a) és ne gyarapíthassák a magyar költészetet pld. ezekkel a sorokkal:
  "Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
  nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
  kis ország, messzeringó gyermekkorom világa,
  Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
  s remélem, testem is majd e földbe süpped el.
  Itthon vagyok."

  Helyetted is lesül a képemről a bőr......!”
 • 70. 620829 2010. július 05. 18:21
  „Logaritmus!

  HA a multi manager költségként kiszámlázza a teljes nyereségét is az naya cége felé...senkinek semmi köze hozzá.................az offshore sem az ördögtől való.....a beruházási adókedvezmények stb-stb-sem.......egy ügyes tulaj legálisan tudja a nyereségét nullázni-de ellentétben a sok feketéző tisztelt magyar szolgáltatóval---ő fizet épületadót-iparüzési adót-és megfizeti az alkalmazotttak után az össze bérköltséget..................ennnyi!!!!!!!!!!nem ők a rosszak....a feketepiacon kéne szétnézni------szolgáltatók tevékenysége....azazaz kisiparosék...na ők nyúlják le az országot.......nem a multik......ja és ha karják nem lesz még társasági adó befizetésük sem.....-mert nem lesz nyerségük-az elvárt adó pedig alkotmányellenes....ennyi!!!!!!”
 • 69. Logaritmus 2010. július 05. 18:08
  „A multik csak a társasági adóra kaphatnak mentességet, másra NEM!”
 • 68. 620829 2010. július 05. 17:57
  „Igazságkereső!

  Miért az ország gazdasága fizessen már megint...nekem van 2 hitelem fizetem-aláírtam és tudtam miért veszem fel...előbb gondolkodni és aztán cselekedni...alvás-nyújtozkodás és a takaró esete.----------ki nem szarja le-hogy valaki nem tudja fizetni...miért vette fel-olvasson a sorok .....devizahitel=árfolyamkockázat........de mig minden nap a multik fullon telis tele vásárlókkal addig nem is érdemes erről beszélni szerintem.....van egy közmondás:EZ A MAGYARSÁGRA PLÁNE IGAZ:
  AKI SÍR ATTÓL EL KELL VENNI-AKI MEG DICSEKSZIK-ANNAK ADNI KELL!!!!!!!!!!!Ebben az országban divat a vinnyogás..........nevetséges-az én részemről nézve!”
 • 67. történész 2010. július 05. 17:49
  „Hogy hogy ? Hát Orbán úr esküdött, válasszák meg és azonnal megszünteti a multik adó mentességét...vagy rosszul tudom és azt ígérte,hogy a multiknál dolgozó minimálbéresek adómentességét szünteti meg.??K”
 • 66. igazságkereső 2010. július 05. 17:44
  „Sajnos ez történik évek hosszú sora óta, miközben országunk lakosságának jelentős része küzd a bankok devizahiteleinek majd megduplázása miatt, arról már nem is szólva, hogy közben folyamatosan szűnnek meg munkahelyek,devizahitelesek válnak munkanélkülivé és a teljesen legálisan felvett, bankok által jóváhagyott hiteleket így bizony nem tudják, nem tudjuk visszafizetni.Ebben nagyon hatékony és azonnali kormányzati segítségre van szükségük, szükségünk,bizony nincs idő őszig várni, de nem is érthető, hogy erre miért van szükség? Az új kormány - szerencsére - már két éve tud erről a súlyos, sokakat érintő kérdésről,bizony nagyon nagy szükségünk van az azonnali kormánysegítségre, mert ez már nélkülük nem megy, a bankokkal egyedül tárgyalni teljesen reménytelen! A kormány részéről,pontosabban a Gazdasági Minisztérium részéről Gőgös Erika is arra biztat mindenkit - ugyfelszolgalat@ngm.gov.hu - e-mail címen érhető el-,hogy mind többen kérjenek segítséget! Feltétlen lépni kell minden devizahitelesnek,mert idejében még talán lehet5séges hatékony segítség a minisztérium részéről is!”
 • 65. 620829 2010. július 05. 17:34
  „egy értelmetlen cikk....nem tesz mást-mint kihasználva a legális kiskapukat...a tőkéjének nyereséget teremt...a tőke nem a barátságról szól------igaza van....aki nem szintén ezt teszi magyar vállalkozóként az...no nem írom le....mellettünk most lett felújítva egy ház,,,,,csak feketén történt minden......ilyenkor mi van???????ott nincs iparűzési adó stb-stb...ment a pénzecske a jó magyar feketén dolgozó vállalkozó zsebecskéjébe.....ki a rosszabb a kettejük közül?????????????a maygarka soha sem fog adót fizetni.......a szálka már megvan...a gerendát meg nehéz észrevenni....értem én!!!!!”
 • 64. achilleus 2010. július 05. 17:09
  „63. hozzászólás Logaritmus 2010.07.05. 15:58
  A cikk java része arról szól, hogy forradalom történt-e 2010-ben Mo-n, a Fidesz 2/3-os győzelmével. Azagyonunott liberbolsi érvelés, a Jobbik racistázása, az LMP ajnározása mellett, új téma a plakát, ami vajmi kevés színt visz bele az eddigiekbe. Az egyik hozzászóló meg is jegyzi: However I remain baffled why The Economist highlights it, especially while looking at certain details. For instance, most economists (even The Economist in a previous article) agree that all tax cuts -that mostly benefit small and middle sized entreprises- should deliver higher tax returns and a more vibrant economy. Mind you that a lot of these companies went down or grey (many even moved to Slovakia) due to punishing burdens. It is indeed a refreshing approach. The worst is the actual symphaty towards LMP. This party with its nonsense views especially about the environment is not something to be taken seriously, anyone can see it looking at their publications. Not if that would be the most important task of The Economist, but in that case it shouldn´t be supportive." Mindamellett itt most nem ez a téma: 2 cikkhez is hozzáfűzhette volna Logaritmus barelvrámentsunk, de ott nem tette, nyilván az a célja, hogy elterelje a figyelmet az eredeti cikkről, ezt megszokhattuk tőle.”
 • 63. Logaritmus 2010. július 05. 15:58
  „http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2010/07/hungary?source=hptextfeature

  Orbánon kacagnak.”
 • 62. egypolgarmester 2010. július 05. 15:33
  „Jól mondja geza hogy a téeszekkel mi a baj nézzétek meg az utódaikat. Magyarok inkább a másik ellen vannak ahelyet hogy összefognának.

  És ezt most hogy? (61.hsz)
  http://fidesz.hu/index.php?Topik=1294&hszlisttype=osszes
  "Mintha Viktornak kötelesége lenne minden magyar cégnél megmenteni a munkahelyeket meg a magyar árúval foglalkozokat! Nem értem mért nem nyugszanak bele hogy becsődőlnek és utánna majd lesz új cég amit a Fidesz tud irányítani. Akiknek meg tartoznak az vagy megkapja, vagy nem.Azon mér kell kiakadni hogy hányan fognak emiatt haragudni a polgármestere meg a Fideszre?"

  A Jobbik lehet hogy ezt rendberakná de úgy látszik a Fidesznek csak szóban fontos.”
 • 61. Mathiasking 2010. július 05. 15:32
  „Aranybulla 1222:

  24. CZIKKELY.

  Hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek.

  Pénzváltó kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbeli nemesek legyenek.

  1. §. Izmaeliták és zsidók ne lehessenek.

  Megszívlelendő, mint alkotmányos alap jog illetve törvény!”
 • 60. pandababa 2010. július 05. 15:04
  „A rohadékok!!!!”
 • 59. Épeszű 2010. július 05. 14:26
  „HÚ MEKKORA HÍR!!!!!!!!!!!!!!!

  Nem ez volt a JOBBIK programjának az egyik alaprésze ???????
  Vagy azt nem is tudta sok ember a média torzítása miatt ?”
78 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba csúszott egy német rendszámú autó

Árokba borult egy német rendszámú autó, két külföldi utasa megsérült vasárnap az M5-ös autópályán -… Tovább olvasom