Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Adyváros zöld szigete lehetne

– A nyugalom zöld szigete lehetne az adyvárosi tó, ha jobban odafigyelnének rá – vélekedett a környékben élő G. Imréné, aki szerint tavasszal visszatérő gondot jelent a takarítás, a tó környékének rendbetétele. – A szomszédos utcákban élők bizonyára szívesen segédkeznének ebben – folytatta olvasónk.

– Évek óta könyörgöm az illetékesek felé, betonozzanak le olyan padokat, amelyek jó szolgálatot tehetnének a pihenni vágyó nyugdíjasoknak és a kismamáknak. Sajnos mindhiába, ez ügyben évek óta nem történik semmi. Csak a szemét marad, a nyugdíjasok meg legfeljebb az összecsukható kempingszékeket viszik magukkal a tó partjára, hogy pihenhessenek.

A témával kapcsolatban megkerestük Krakovszky Józsefet, a Komszol városüzemeltetési ágazatvezetőjét, aki érdeklődésünkre elmondta: a pad és hulladékgyűjtő telepítésével kapcsolatos kezdeményezésük mindannyiszor kudarcba fulladt, a kihelyezett ülőkék egy részét ugyanis ismeretlenek a tóba dobták. A tavaszi általános takarítási munkákkal kapcsolatban komoly segítségre számíthatnak az Új Akropolisz Egyesülettől, ám a szervezet felhívásához nem, vagy csak nagyon ritkán csatlakoznak a környéken élők.
– Igény és lehetőség szerint most újólag megpróbálunk padokat, hulladékgyűjtőket a tó környékére telepíteni – ígérte a Komszol ágazatvezetője, ám ezek épségére, a tisztaságra leginkább az ott pihenők vagy a környéken élők tudnának vigyázni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom