Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Aggódik Sopron jövőjéért a volt polgármester

„ Aggódom Sopron jövőjéért, mert az újonnan választott városvezetésnek gyakorlatilag nincs semmilyen kapcsolata a kormányzattal, s veszélybe kerülhetnek a tervezett projektek” – mondta érdeklődésünkre Walter Dezső korábbi polgármester.
Hogyan folytatja civil, illetve politikai pályafutását Sopron korábbi polgármestere, Walter Dezső? Vállal-e közéleti szerepet, s ha igen, milyet? – napjainkban e kérdések (is) foglalkoztatják a soproniakat, párthovatartozástól függetlenül.
– Mindenekelőtt szeretném leszögezni, jómagam soha nem politizáltam, négy évvel ezelőtt városvezetőnek szegődtem. Politizálni a jövőben sem fogok, még akkor sem, ha nyilvánvalóan nem a teljesítményem, hanem az országos politika alakulása miatt veszítettem el a polgármesteri posztot – nyilatkozta lapunknak Walter Dezső. – Mivel az új városvezetésnek semmiféle kormányzati kapcsolata nincsen, ezt az állapotot a városra nézve meglehetősen aggasztónak találom. A kártyából is tudja mindenki, tökre tököt, pirosra pirosat kell rakni, mert különben viszik a lapunkat. Ilyen értelemben a választás soproni kimenetele kedvezőtlenül befolyásolhatja mindazon általam és a koalíció által készített városfejlesztési tervek megvalósítását, amelyek – felső szintű kapcsolatrendszereim révén – összességében mintegy 147 milliárd forint értékű beruházásokat hoznának 2007–2013 között Sopronnak. Annak viszont örülök, hogy nemcsak támogatóim, hanem ellenfeleim közül is sokan elismerték Sopronért folytatott szívós munkám eredményeit: e négy év alatt annyit tettünk, mint mások az előző ciklusokban együttvéve. Mindig is azt tartottam: Sopron felvirágoztatása érdekében korrekt üzleti alapon és lokálpatrióta szellemiséggel kell megközelíteni a kérdéseket. Ezt a filozófiát képviseltem a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány idején is. Azt azonban nagyon sajnálom, hogy a továbbiakban – minden jó szándék ellenére – megtörhet az általunk szisztematikusan fölépített korszerűsítési folyamat lendülete.
– Ami pedig személyes jövőmet illeti, politikai szerepvállalásra nem készülök. Ugyanakkor azt nem zárom ki, hogy felkérésre tanácsadóként egy minisztériumban vagy a Miniszterelnöki Hivatalban, netán egy regionális szintű kht.-nál tevékenykedjek. Ígérem, így is, úgy is Sopron javára fogok ténykedni. A civil szférában pedig tovább folytatom gyermekeimmel együtt üzleti vállalkozásunkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkedvesebb gyerekdalok gyűjteménye

Nagyszerű albumot adott ki a Fortuna Records: az óvodásdalok gyűjteményének második részét. Tovább olvasom