Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Aggódnak az interneten vásárlók

A netezők többsége tart attól, hogy az online vásárolások alkalmával megadott adatai rossz kezekbe kerülnek.

Biztonsági felmérések szerint az internetezők többsége tart attól, hogy az online vásárolások alkalmával megadott adatai rossz kezekbe kerülnek. A vásárlók aggodalma a karácsony közeledtével tovább fokozódik.

A Sun Microsystems a Harris Interactive cégtől egy olyan felmérés elvégzését kérte, amelyből következtetni lehet a felhasználók online vásárlásokkal kapcsolatos szokásaira. A felmérésben 2000 amerikai felnőtt internetezőt kérdeztek meg arról, hogy miként vélekedik az elektronikus kereskedelem biztonságáról.

A felmérés eredménye sok tanúsággal szolgált. A legtöbb Interneten vásárló úgy nyilatkozott, hogy azonnal megszünteti a kapcsolatát azzal a céggel, amelyikről kiderül, hogy a személyes adatokat nem megfelelően kezeli. A felhasználók többsége pontosan tisztában van azzal, hogy milyen veszélyei vannak a bizalmas adatok eltűnésének. Szakemberek szerint mindezekből az is következik, hogy ha egy online kereskedelemmel foglalkozó cég hanyag adatkezelés miatt elveszti az ügyfelei adatát, akkor nagyon komoly következményekkel kell számolnia.

A felmérés szerint a megkérdezettek kétharmada tervezi, hogy Interneten fog vásárolni a karácsonyi időszakban. 14 százalékuk a karácsonyi bevásárlások legalább felét a Világhálózaton keresztül szeretné elintézni. A felhasználók aggodalma azonban folyamatosan növekszik. A felmérés alkalmával 34 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy saját maguk vagy ismerősük már áldozatul esett különböző adatlopási cselekménynek. A válaszadók 83 százaléka szerint a karácsonyi bevásárlási időszakban az adatlopással kapcsolatos veszélyek tovább fognak fokozódni.

A Sun arra kéri a felhasználókat, hogy a személyes adataik megadásakor elővigyázatosan járjanak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélekmelegítő délután

Az újabb és sokakat gazdagító baráti kör megszületésének ötlete és dédelgetése egy nyári… Tovább olvasom