Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Agrár Kht.: két sikeres pályázat

A Csongrád Megyei Agrárkamara mellett működő Agrár Kht. idén két projekthez nyert Phare CBC programból támogatást, amelyeket vajdasági partnereivel vezényel le.
A Csongrád Megyei Agrárkamara mellett működő Agrár Kht. idén két projekthez nyert Phare CBC programból támogatást, amelyeket vajdasági partnereivel vezényel le. Az első a gazdaságfejlesztés témakörébe tartozik és a helyi mezőgazdasági termékek hozzáadott értékének növelésére irányul. Külföldi szakemberek bevonásával gyakorlati módszert kívánnak kidolgozni, azzal a céllal, hogy a többletjövedelem a termelőknél maradjon. Olyan, főleg Csongrád megyére jellemző termékekkel foglalkoznak, mint például a mangalica és a méz. A projekt megvalósításához találtak egy franciaországi szervezetet, amely húsz esztendeje foglalkozik a helyi termékek fejlesztésével és segíti a helyieket.

A második kezdeményezés a mezőgazdasági vállalkozások ökológiai, környezeti kibocsátásait méri és azokat foglalja rendszerbe. Célja, hogy a gazdálkodók saját maguk mérhessék teljesítésüket, önellenőrző rendszer keretében. A továbbiakban „alulról jövő kezdeményezésként" szeretnék a szakmával is elfogadtatni ezt a módszert, aminek következményeként az pluszpontokat hozhatna az agár-környezetgazdálkodási programokhoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kaiser meghódítja a német piacot

Réti Attilát, a Kaiser Food Élelmiszeripari Kft.tulajdonosát a száz leggazdagabb magyar között… Tovább olvasom