Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Agrártámogatások – időben

Mire számíthatnak a mezőgazdasági termelők, mit támogat bizonyosan a költségvetés az ágazatban?
Leginkább erre voltak kíváncsiak azokon az agrárfórumokon, amelyeket tegnap tartott a megyében Pásztohy András földművelésügyi államtitkár.

Győrasszonyfán, majd Bőnyben, este pedig Beledben tartott fórumot csütörötkön Pásztohy András, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára. A politikussal Bőnyben, a községházán tartott fórumán találkoztunk. Mint elmondta, Bőnyben arra voltak kíváncsiak a megjelentek, hogy a kormány továbbra is támogatja-e a termelői-értékesítő szervezetek működését. Az volt a válasza, hogy igen. A kormánynak sikerült elérnie, hogy 2013-ig az unió támogatja a termelői értékesítő szervezeteket. A kormány az eddiginél jobban támogatja majd a gyümölcstermesztést. Hasonló módon teszi az unió, a zöldség-, gyümölcs- és kertészeti ágazatban a fejlesztésekhez is lehet uniós támogatásra számítani.

Az Országgyűlés a jövő hét szerdáján kezdi meg a költségvetés tárgyalását. Rendkívül fontosnak tartja az agrárkormányzat, hogy az érdekeltek még az idén megkapják az agrár-környezetgazdálkodási támogatást, ennek összege 44 milliárd forint. A földalapú támogatás uniótól származó, hektáronként 20 ezer forintos támogatást decemberben, ahhoz a nemzeti kiegészítést jövő januárban és februárban megkapják a gazdák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A további program

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Szentlőrinc (NB III)–Pécsi MFC,… Tovább olvasom