Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Agrártermelés és életminőség

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karára tegnap hazánkból, a környező országokból, sőt, még Montenegróból is érkeztek szakemberek, mintegy háromszázan a tudományos napokra.
A Mosonmagyaróváron tartott 29. Nemzetközi Óvári Tudományos Napokon különböző szekcióüléseken összesen 219 előadást hallgathattak meg az érdeklődők. A konferenciával néhai Szajkó László professzornak állítottak emléket a szervezők, akinek életműve példaértékű a tudományos életben dolgozók számára. A professzornak jelentős szerepe volt abban is, hogy az 1958-ban első alkalommal tartott konferencia napja inkban nemzetközi érdeklődésre számot tartó tudományos napokká nőtte ki magát.

A tanácskozás plenáris ülésén dr. Bálint Tibor állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrzési főosztályvezető „Élelmiszer-biztonság az európai uniós integráció tükrében" című előadásában hangsúlyozta: nagy figyelmet kell szentelni az élelmiszer minőségének. Ennek érdekében az előállítás teljes folyamatát kell vizsgálni. Át kell tekinteni a problémákat, fel kell tárni az okokat, meg kell találni a felelősöket, majd a minőség javulását szolgálóan tisztességes tájékoztatást kell adni a termelőknek és fogyasztóknak.

A meglévő minőséget ellenőrző rendszerek jobb összehangolása érdekében egységes, a közvéleményre nyitott, ám tudományos alapokon működő, mérvadó, az ipari szektoroktól és a politikától független, a nemzetközi tudományos területekkel együttműködő rendszert kell a közeljövőben kiépíteni. Az agrártermelés és életminőség című szakmai fórum szekció ülésekkel folytatódott, ahol állat tudományi, takarmányozási, élelmiszer-tudományi, agráröko nómiai és precíziós növényter melési témák kerültek terítékre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztankay Orsolya Sopronban

A soproni Petőfi Színház jelenti az első színtársulati kötődést Sztankay Orsolyának, a Kossuth-díjas… Tovább olvasom