Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Ágy alá bújt a rendőrök elől

Nem kezdte meg önként a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését, ezért adtak ki elfogatóparancsot egy férfi ellen, akit körzeti megbízottak fogtak el Kevermesen.
Kevermesen 2014. július 25-én délután egy időben öt körzeti megbízott ellenőrizte a köztereket. A helyi rendőrőrs a Magyarország valamennyi megyéjére 2014. július 1-jén kiterjesztett közbiztonsági program keretében szervezte meg a megerősített szolgálatot, melynek kiemelten fontos eleme a helyiekkel való kapcsolattartás, a közrendet érintő észrevételek kezelése. Ennek során a rendőrök olyan információhoz jutottak, hogy egy körözés alatt álló férfi tartózkodik a településen.

A Gyulai Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja adott ki ellene elfogatóparancsot. A bíróság visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetése miatt szabadságvesztésre ítélte, de büntetésének letöltését nem kezdte meg, rejtőzködött a hatóságok elől. Európai elfogatóparancs is érvényben volt ellene. A körzeti megbízottak azonnal ellenőrizték az információt.

Elmentek ahhoz a házhoz, ahová a férfi a helyiek szerint vendégségbe érkezett. Rokonai azt állították, hogy H. Kálmán nincs a házban, évek óta nem látták. Az egyenruhások az elhangzottak ellenére körbevették, majd átvizsgálták a házat. Az egyik helyiségben egy ágy alatt találták meg a 36 éves kevermesi bejelentett lakcímmel rendelkező férfit, akinek ezúttal esélye sem volt a menekülésre. Előállították, majd Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három hét múlva postázzák az önkormányzati választásra az értesítőket

Három hét múlva kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az októberi önkormányzati választásról szóló értesítőt. Tovább olvasom