Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Agyő, nyugdíj! - megszűnnek a korhatár előtti nyugdíjak

A megszüntetés alól kivételt jelent a negyven év szolgálati idővel rendelkező nők nyugdíjkedvezménye.
Megszűnnek a korhatár előtti nyugdíjak, január 1-jétől nem állapítható meg ilyen ellátás, a jelenleg folyósítottakat pedig nem a társadalombiztosítási kasszából, hanem a költségvetésből fizeti tovább az állam. Ugyanakkor az 57 éven aluli szolgálati nyugdíjasok csak a nyugdíjemelés mértékével növelt, de a személyi jövedelemadóval (szja) csökkentett összegű ellátást kaphatnak a következő évtől, ha nem mennek vissza dolgozni a rendőrség szenior állományába.

A korhatár előtti nyugdíjak megszűnéséről rendelkező kormányjavaslatot - amelyről az MSZP-frakció név szerinti voksolást kért - hétfőn fogadta el az Országgyűlés. A javaslatot a kormánypártok képviselői támogatták, míg az ellenzék nemet mondott arra.

A már megállapított ellátásokat korhatár előtti ellátásként, föld alatt végzett bányászati tevékenység esetén átmeneti bányászjáradékként, a fegyvereseknél szolgálati járandóságként kell továbbfolyósítani, és 2012-től ugyanilyen ellátást kell megállapítani azoknak, akik erre jogot szereztek.

A megszüntetés alól kivételt jelent a negyven év szolgálati idővel rendelkező nők nyugdíjkedvezménye, őket továbbra is megilleti az öregségi nyugdíj.

Olvasóink írták

 • 3. Vörcsi 2011. november 30. 05:49
  „Annak a 78%-nak és a hozzáadott jelenlegi állástkeresőknek megvan a munkahelye ahová visszamehet?

  Kérdés?”
 • 2. bánki 2011. november 29. 17:10
  „Kis hazánkban a fehér emberek 56 %-a dolgozik. A kisebbség 26 %-a.

  A jelenleg -2 évben nyugdíjba vonulók 78 %-a nem érte el a 62 éves korhatárt!

  Kérdés ?”
 • 1. történész 2011. november 29. 11:19
  „Vége a demokráciának.holnaptól az is büntethető lesz aki tíz éve ment át a piroson.. vissza menőlegesen felelősségre vonható.
  Nos megvannak az első új párt áldozatai..lassan már el is felejthetjük a múltat itt az új dolog ami lehet a harc, törvénysértés áldozata által .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntött a parlament: átalakul a bíróságok igazgatása

Januártól elválik egymástól a Kúria - mai nevén Legfelsőbb Bíróság (LB) - és a bírói igazgatási szerv vezetőjének a személye Tovább olvasom