Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Agyonverték osztálytársukat - elkezdődött a per

Kaposvár - Derékövükhöz bilincselve, vezetőláncon vitték tegnap a Somogy Megyei Bíróságra az osztálytársukat agyonverő két vézna gimnazistát - írja a Blikk.
A lehajtott fejjel belépő öltönyös, nyakkendős K. Mihály (17) sötét tekintettel, zavartan nézett fel a padok között várakozó szüleire. A farmeros, lazán kívül hordott kockás ingben érkező V. Dávidot (17) édesanyja a padsoron áthajolva megcsókolta, amiért a börtönőr figyelmeztette is. Dávid apja rendőr, s tanúként csak később jött meg.

Vibrált a levegő a tárgyalóteremben, míg tíz perc után dr. Vadócz Attila bíró elrendelte a zárt tárgyalást. Tegnap a vádirat ismertetését követően a tanúkat és a szülőket hallgatta meg a bíróság, s várhatóan még december elején első fokú ítéletet hoz. – A vádlottak fenntartották korábbi beismerő vallomásaikat, és megbánást tanúsította – közölte a bíróság sajtóirodája.

A vádlottak idén május 21-én vésővel és husángokkal halálra verték volt barátjukat, osztálytársukat, Szabó Józsefet (†17), aki hiába könyörgött az életéért, nem kegyelmeztek neki. Egy órán át ütötték, ahol érték, majd a vízbe rúgták az eszméletlen fiút, majd köveket dobtak rá.

Már hetekkel korábban előre elterveztek mindent. A gyilkosság után még két napig úgy ültek az osztálytársak között a tanórákon, mintha mi sem történt volna. Május 23-án már az egész osztály az eltűnt fiút kereste, köztük a vádlottak is, akik pontosan tudták, hová rejtették a holttestét. Délután fél négykor V. Dávid „vette észre" a tetemet a Békás-tóban.

Dávid még eljátszotta, mennyire felzaklatta a látvány, majd rendőr édesapjának telefonált. Az apa sietett a tóhoz, és a partról egy faággal felemelte a vízben lebegő test fejét; rögtön felismerték Jocót.

A vádlottak mindent beismertek, részletesen elmondtak, és azzal magyarázták tettüket, hogy barátjuk „eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük és már nem bírták a "képét".

Olvasóink írták

 • 6. flower 2008. november 21. 10:56
  „Gyomorforgató !

  Elképzeltem a szitut, hogy arany, pici , kisfiamat, mind a 60 kilójával derékba kötött rabláncon , szánakozó tekintettel viszontlátom.- Hát van mit helyretenni gondolatban a szülőknek.
  Komolyan nem tudom, hogyan reagálnék a gyilkosok szülei helyében.
  Mi játszodhat le az agyukban...Mit mond erre egy szakember?”
 • 5. papaya 2008. november 18. 14:31
  „Sajnos max. 15 évet kaphatnak, 10 év múlva kint lesznek. Kb annyit ülnek, mint Stadler az adócsalásért!”
 • 4. che 2008. november 18. 10:37
  „Nyilvános kivégzést, "előre elkészített színpadon" !”
 • 3. paranoid 2008. november 18. 10:20
  „Az ilyen tettre nem mentség a fiatal kor.A saját fiamon is végrehajtottam volna már a halálos ítéletet.”
 • 2. paranoid 2008. november 18. 10:20
  „Az ilyen tettre nem mentség a fiatal kor.A saját fiamon is végrehajtottam volna már a halálos ítéletet.”
 • 1. katcsi 2008. november 18. 10:01
  „szerintem e büntethetösséget lekellene hozni 12 évre
  hetekig tervelték a gyilkosságot!
  ez kimeriti az aljas indétékot!
  a riporternek meg azt üzenem/ üzeném ha lehetne /hagyja békén az édesanyát és ne nyaggassa már a kérdéseivel! mármint a gyászoloét!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ mielőbbi fellépést vár a kormánytól

A lehető leghamarabb konkrét törvényjavaslatokat kér és vár a kormánytól az SZDSZ az "információs… Tovább olvasom