Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ajándék-csomagolások

A levelek rajzát és a sémarajzot lásd jobbra.
Méret: 31a modell: 50x70 cm; 31b modell: az ajándék mérete szerint; 31c modell: 24x21 cm.

Hozzávalók: csomagonként 1 ív 50x70 cm méretű natúr színű, úgynevezett banánpapír (brandell, 1600203); kb. 2,5 mm-es átmérőjű natúr színű pamutfonal; a 31a modellhez: okkersárga (028) és olivazöld (065) Marabu matt dekorációs festék; átlátszó fólia a sablonhoz; kisebb szivacs; barkácskés; a 31b és c modellhez: szárított babérlevél; apró ágak; UHU ragasztósift.

Kivitelezés: 31a modell: Vágjuk szép az átlátszó fóliát három, egyenként kb. 15x15 cm-es darabra (= 3 sablon). Rostirónnal másoljunk át egy-egy mintarajzot a fóliára. Barkácskéssel vágjuk ki a motívumokat. A kívánt színárnyalat eléréséhez keverjük egymással az okkersárga és az olivazöld festéket. Tetszés szerinti elrendezésben fektessük a sablonokat a papírra. A szivaccsal vegyünk fel kevés festéket, és petyegtessük a sablon belsejében lévő felületekre.

Az ívet száradás után tekerjük össze és fonallal kössük össze. 31b modell: Csomagoljuk be az ajándékot a banánpapírba, a csomagolás oldalát hajtsuk felülre és ragasszuk le. Az oldalsó részekbe felül és lent óvatosan fúrjunk két-két lyukat, a papír valamennyi rétegét fúrjuk át.

A fonalból vágjunk le egy darabot és fűzzük át a lyukakon. A babérlevél közepét óvatosan lyukasszuk ki, és a kép szerint fűzzük fel a fonalra. A fonal két végét csomózzuk meg és vágjuk le. A kép szerint lyukasszuk ki a papír közepét is, fűzzük át a fonalat, és erősítsük rá az ágat. 31c modell: A rajz szerint szabjuk ki a borítékot. A szaggatott vonal mentén hajtsuk be először a fedél, majd az oldalsó hosszanti szélek ráhagyását. A hajtásvonalat hajtsuk be és ragasszuk le a ráhagyást. Felül áthajtva fektessük a boríték elejét a hátára. Kb. 8 cm-re a boríték alsó szélétől készítsünk az oldalsó szélébe egy-egy kis lyukat. Fűzzünk be a lyukakba kb. 20 cm hosszú fonalat.

Csomózzuk meg a fonal két végét, és a boríték felső részén kössünk masnit – ez fogja össze a boríték oldalát. A rajz szerint készítsünk a fedélbe hasítékot a hurokhoz. A hasítéknak megfelelően készítsünk a boríték elejébe két kis lyukat (lásd a rajz O jelét). A boríték belsejéből fűzzünk a lyukakba kb. 10 cm hosszú fonalat, a boríték külső részére pedig készítsünk a fonalból az ág átmérőjének megfelelő hurkot. A boríték belsejében kössük össze a fonal két végét. Óvatosan lyukasszuk ki a babérlevél közepét és fűzzük fel egy darab fonalra. A fonal végét kössük össze és csomózzuk a hurokra. A hurkot húzzuk át a hasítékon és a kép szerint helyezzük az ágat a hurokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom