Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Ajándékcsomag iskolásoknak

Kovacsics Imre több mint tízezer győri általános iskolás diáknak ingyenes írószercsomagot ajándékoz.
Kovacsics Imre, Győr civil polgármesterjelöltje tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette: több mint tízezer győri általános iskolás diáknak ingyenes írószercsomagot ajándékoz, kétezer pedagógusnak pedig tanári zsebkönyvvel köszöni meg azt a munkát, amit a gyermekekért tesznek.

– Ha megválasztanak polgármesternek, Győrben egyetlen iskolát sem fognak bezárni, s egyetlen pedagógus sem kerül utcára – kezdte oktatási koncepciójának ismertetését Kovacsics Imre. A polgármesterjelölt az önkormányzati intézményekre koncentrálva kifejtette, az óvodákban alig található udvari játék, ami van, az sem felel meg az EU előírásainak. Általános iskolát nem kell bezárni, az ablakcseréket, a víz- és villanyvezetékek felújítását azonban sürgősen napirendre kell tűzni.

A város két vezető középiskolája mellé jó lenne felzárkóztatni egy harmadikat, ezek az intézmények fogadnak a felsőoktatási intézményekbe készülő diákokat. Kovacsics szerint a legnagyobb gond a városban a szakképzés helyzete. Polgármesterként az egyházi és alapítványi iskolákra is figyelne, egyedi célokra egyedi támogatási szerződéseket kötne ezekkel az intézményekkel.

Kovacsics bejelentette, hárommillió forintot áldoz arra saját zsebből, hogy megkönnyítse a győri általános iskolás diákok tanévkezdését. Szombattól színes ceruzákból, zsírkrétákból és radírgumiból álló ingyenes ajándékcsomagot kap minden általános iskolás diákigazolványra, szülő jelenlétében. Az ajándékot a városban felállított Kovacsics-pontokon kaphatják meg az érintettek, diákok és pedagógusok egyaránt.
– Szeretném, ha minden győri polgármesterjelölt követné példámat, mert akkor a kampány öröm lenne a szülőknek – mondta Kovacsics Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzött

az ETO KC

Kézilabda

A férfiaknál hagyomány, hogy augusztusban megrendezik a Balaton-kupát.… Tovább olvasom