Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Ajándékutalvány jár az öreg porszívókért

Az ország legöregebb porszívóját keresi Forgó Morgó. Az Energiahatékonysági Országos Program népszerű figurája az öreg, de még működő porszívókért ajándékutalványt ad.
Magyarországon a régi háztartási gépek aránya 35-40 százalék, ami a legmagasabb Európában. A versennyel az energiatakarékosság fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a CECED Magyarország Egyesülés.

Érdemes korszerű, energiahatékony porszívóra cserélni a régi készülékeket. A kampányt szervező CECED Magyarország Egyesülés szerint nem kell megvárni, míg elromlik a régi gép, mert a korszerűtlen porszívó inkább fújja a port, mint szívja.

A környezetbarát és hatékony porszívó kiválasztásánál fontos szempont a szívóteljesítmény. A CECED Magyarország Egyesülés arra figyelmeztet: a nagy áramfogyasztás önmagában még nem jelent jól tisztító porszívót. Egy hatékonyan kialakított 1600 Wattos gép ugyanis sokkal alaposabb, mint egy másik, 1800, vagy 2000 Wattos készülék.

Európa-szerte több mint 188 millió 10 évnél idősebb háztartási készülék van üzemben, ezek cseréjével egy erőműnyi energiát lehetne megtakarítani. Ez 22 millió tonnás szén-dioxid csökkenést jelentene, ami a Kiotóban vállalt célok több mint 6 százaléka. Az energia hatékony használatát a gyártók és a fogyasztók együttesen tudnák elérni.

Az egyesület egyébként korábban már megtalálta az ország legidősebb hűtőszekrényét, ami 1956-os volt, a legöregebb mosógépet, ami 1951-ből származott, valamint a legöregebb villanytűzhelyt, az 1930-as évekből.

A nevezési határidő 2008. december 15. Eredményhirdetés december végén várható. A verseny részleteiről a www.cecedhu.hu oldalon lehet olvasni.

Olvasóink írták

 • 4. karlvonbanhoff 2008. november 16. 16:24
  „efje
  A második most haldoklik. A portól. A következő Zepter márkájú vizes lesz. Akinek az van mind isteníti.


  Persze,hogy istenítik,hátha lesz még madár rajtuk kívül is aki ráharap!
  Hallgass Lakosra!
  Csak HEPA filterest!”
 • 3. Lakos 2008. november 16. 15:04
  „Ne vegyetek vízszűrős porszívót!
  Nagyon leveszi a szívóteljesítményt a víz ellenállása. Csak a nagyobb porszemek maradnak a vízben. Akármilyen kicsik a légbuborékok, a por méretének a többszöröse, így visszafújja az apró port a vízcseppekkel együtt. HEPA szűrőt szoktak a drágábbakba tenni, de sajnos a vizzel kevert apró poros levegőt nedvesen nem képes megszűrni.
  Arról nem is beszélve, hogy nagyon macerás a használata. Vízzel tölteni, összerakni, kiönteni, kimosni, szárítani, különben beposhad, büdösödik.
  Jó minőségű papírzsákost érdemes venni, esetleg HEPA szűrővel a motor után. Az tényleg nem fújja vissza a port, és egyszerű a használata.”
 • 2. kapicsmiklos 2008. november 16. 10:17
  „A hid alatt láttam egyet ,menjetek keressétek meg”
 • 1. efje 2008. november 15. 22:47
  „A mi 1972-es Hajdu porszívónk 1997-ig használatban volt. 2 motor, többszöri szénkefe és cső meg 1 kapcsolócsere után nem lehetett tovább használni. Mar csak a szigetelőszalag tartotta össze. Azota volt mar 2 Electrolux. A második most haldoklik. A portól. A következő Zepter márkájú vizes lesz. Akinek az van mind isteníti. Nincs porzsák. Csak ne lenne annyira kurva drága.
  Egy bajai barátom hozott Amerikából egy önműködőt, de elromlott és vihette Békéscsabára javíttatni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz többet várt a Gyurcsány-Fico találkozótól

A Fidesz sajnálja, hogy a Magyarország számára fontos kérdések kimaradtak Gyurcsány Ferenc és Robert… Tovább olvasom