Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Ajánlatok keletről, nyugatról

A keletről és nyugatról érkező üzleti ajánlatok újabb gazdasági lehetőségeket jelentenek tagjainknak.
E hónapban dán és thai delegációt is fogadott a kamara. A keletről és nyugatról érkező üzleti ajánlatok újabb gazdasági lehetőségeket jelentenek tagjainknak. A kapcsolatfelvételről a 96/520-205-ös számon lehet érdeklődni.
 
A thai üzletemberek közt eperfa papírt, cölöpverőt, baktériumölő gépet gyártó, építőanyaggal kereskedő, gyümölcskonzervet készítő is akadt. Az EU–Thaiföld partnerprogram keretében Magyarországon is szeretnék bővíteni kapcsolataikat. A delegáció vezetője, Naruemol Suthawaree, az ipari minisztérium vállalkozásfejlesztési irodájának igazgatója beszélt arról, hogy hazájában a mezőgazdaság a vezető ágazat, ezért azt szeretnék, ha élelmiszereiket – többek közt a tenger gyümölcseit –, kézművestermékeiket megismernék Európában is. Úgy véli: egy vegyes vállalat a 600 milliós lakosú ázsiai piacot nyitná meg a magyar fél számára, a thaiföldieknek pedig az európait. Elmondta azt is, hogy hazájában a fő gazdasági erőt a kisvállalkozások jelentik, azok fejlesztésére, támogatására, oktatására az állam évente mintegy 24 millió eurót fordít.

Reptértől kikötőig

A dániai Odensee-ből hetventagú delegáció érkezett tanulmányútra Győrbe. Azért választották a megyeszékhelyet úti céljuknak, mert olyan fejlett ipari övezetet kerestek, ahol már megvalósult dán beruházás és a helyszín repülővel megközelíthető. Így a megyeszékhely két büszkeségét, a kikötőt és a repteret is megtekintették. Emellett jártak az ipari parkban, ott ellátogattak kamaránk egyik tagjának üzemébe, a Borsodi Műhely Kft.-hez.

A tanulmányút résztvevői zömmel üzletemberek voltak, de akadtak közöttük polgármesterek és jogászok is. A befektetési lehetőségekkel való ismerkedés miatt érkeztek a megyeszékhelyre, megnézték az Ib Andresen Industri gyárát a Győr–Gönyű kikötőnél. A dán beruházásban, 15 millió euróból (mintegy 3 milliárd 750 millió forint) épülő acélipari üzemben hamarosan megkezdődik a termelés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verték és megalázták

Fél év múlva szabadul a Kalocsai Fegyház és Börtönből a 42 éves Ágnes. A három gyermekes asszonyt… Tovább olvasom