Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Ajánlattételi szakaszban van a 900 megahertzes frekvenciasáv árverése

Megkezdődött a 900 megahertzes frekvenciasáv árverésének ajánlattételi szakasza az "A" blokkra vonatkozó licitek felbontásával csütörtökön - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.
A korábbi tájékoztatás szerint az 5 megahertz szélességű "A" - egybefüggő - frekvenciablokk kikiáltási ára nettó 4 milliárd forint.

Az NMHH közölte azt is, hogy a "B" és a "C" frekvenciablokkokra vonatkozó licitek bontása 2012. január 6-án történik meg.

Az árverési eljárás eredményességéről, illetve a nyertesekről szóló döntést várhatóan január végén hozzák meg - áll az NMHH közleményében.

Az összesen 10,8 megahertz frekvencia értékesítése a 900 megahertz frekvenciasávon nyújtható, rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó használati jogosultságra szól. A közlemény szerint az NMHH Hivatalának képviselője a bírálóbizottság tagjainak részvételével, közjegyző jelenlétében bontotta fel az "A" blokkra adott licitlapot tartalmazó borítékot.

A korábbi tájékoztatás szerint a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., valamint a Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamosművek Zrt.-MFB Invest Zrt. konzorciumát vették nyilvántartásba, azaz ezek vehetnek részt az árverésen.

Az NMHH korábban arról tájékoztatott, hogy a hivatal 2011. augusztus 4-én kétfordulós nemzetközi árverést hirdetett a 900 megahertzes frekvenciasávban nyújtható GSM-, IMT/UMTS-, WiMAX- vagy LTE-rendszerű rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság megszerzésére.

Ebben a sávban több frekvenciablokk 15 évre szóló kizárólagos jogosultságának megszerzésére lehetett pályázni.

Az 5 megahertz szélességű "A" - egybefüggő - frekvenciablokk kikiáltási ára nettó 4 milliárd forint. Az 1 megahertz szélességű "B" frekvenciablokkokat egyenként 700 millió forintért, a 0,8 megahertz szélességű "C" frekvenciablokkot 560 millió forintért hirdette meg a kiíró.

Ha az "A" frekvenciablokkot új piaci szereplő nyeri el, akkor fix összegért 3 darab 1800 és 3 darab 2100 megahertzes frekvenciablokk opciós vételére is jogosult. Ha nem lép új szereplő a piacra, akkor az "A" blokk 5 megahertznyi egybefüggő blokkjára a piacon jelenlévő szolgáltatók pályázhatnak, de a 900 megahertzes frekvenciasávban egy résztvevő legfeljebb összesen 7,8 megahertzes sávszélességű duplex frekvenciatartomány jogosultságát szerezheti meg.

A nyertes pályázók három évig nem értékesíthetik tovább a megnyert frekvencia használati jogát, és beruházási kötelezettségeik is vannak.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2012. január 05. 19:12
    „Ha nem tudod miért annyi a "szolgáltatásért" a tarifa akkor innen megtudod. Nini és Bank is? Akkor csak nem rokkantak bele az adóba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: A kormány végre kerített egy jogászt

A szocialista Nyakó István szerint a kormány menekülni próbál az itthoni és a nemzetközi felháborodás elől azzal, hogy közkegyelmet kér a december 23-i demonstráció résztvevőinek. Tovább olvasom