Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Akadálymentes dohányboltokat kér a MEOSZ

A nemzeti dohányboltok akadálymentesítését és a megváltozott munkaképességű emberek sikertelen dohány-kiskereskedelmi koncessziós pályázatainak felülvizsgálatát kéri a kormánytól a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.
A MEOSZ kiemelte: meg kell akadályozni, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek elveszítsék a dohánykereskedésből származó megélhetésüket.

A szervezet közleményében emlékeztet arra, hogy a kormány a vonatkozó törvény megalkotásakor és a koncessziós pályázat kiírásakor is hangsúlyozta, hogy a pályázatok elbírálása során előnyben részesülnek a megváltozott munkaképességűek, illetve az őket foglalkoztató vállalkozások. A MEOSZ várja a Nemzeti Dohánykereskedelemi Nonprofit Zrt.-től a megváltozott munkaképességű emberek pályázataira vonatkozó adatokat arról, hogy mennyire sikerült előnyben részesíteni őket. A szervezet szerint komoly aggodalomra ad okot néhány napvilágra került eset.

A MEOSZ közleményében kifogásolja, hogy korábbi kérésük ellenére sem szerepelt a koncessziós pályázati kiírás követelményei között a dohányboltok akadálymentesítése, bár ezek közszolgáltatást látnak el.

A szervezet egyetért a dohányzás visszaszorításának szükségességével, de arra kéri a kormányt, gondoskodjon a július elsején induló nemzeti dohányboltok akadálymentességéről, hogy a mozgáskorlátozott, fogyatékos emberek másokkal egyenlő módon hozzáférhessenek ehhez a szolgáltatáshoz - zárul a MEOSZ közleménye.

Olvasóink írták

  • 1. Qllancs 2013. május 08. 17:14
    „Hülyeség ! egy rokkant, fogyatékos ember ne cigizzen ! Védje az egészségét ! ov..és lj. ezért találták ki !
    Ők védik az emberek egészséghez való jogát ! Minél távolabb, minél kevesebb helyen lehessen árúlni, a magyar ember lusta ..men fog km, et se gyalogólni, se bicajozni, se drága benzinnel autózni.
    INKÁBB leszokik !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Portik-Laborc - Nem találtak eltérést a hangfelvétel és a leirat között

A szúrópróbaszerű ellenőrzés alapján megegyezik a Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóit rögzítő hangfelvétel a megbeszélésekről szóló leiratok tartalmával - nyilatkozta Molnár Zsolt. Tovább olvasom