Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Akadálymentesen a városházán

Két hónapi próbaüzemelés után tegnap hivatalosan is átadták a győri városházán épített liftet, így a mozgáskorlátozottak már akadálymentes közlekedéssel intézhetik hivatalos ügyeiket.
Csaknem 29 millió forintból, teljesen az önkormányzat pénzügyi forrásaiból valósult meg a győri városháza akadálymentesítése. A védett, műemléki jellegű épület adottságait tekintve nem volt egyszerű munka, mondta a tegnapi ünnepélyes avatáson Balogh József polgármester, csupán a műszaki megoldás is jó egy évig vitatott volt. A kivitelezést közbeszerzési eljáráson az Ipartechnika Menedzser Kft. nyerte. Az átadáson Miklósy Lajos ügyvezető igazgató – köszönetet mondva a közreműködőknek – szólt arról, hogy a mozgásukban korlátozott emberek közlekedését lehetővé tevő munkákat mindig kiemelt figyelemmel kísérik. Szabó János, a mozgáskorlátozottak megyei szervezetének elnöke, megköszönve az akadálymentesítést, emlékeztetett rá: ilyen régi épületben az országban Eger után csak Győrben tudták ezt megoldani. A polgármester szólt arról is: az akadálymentesítési programot az önkormányzat egyéb intézményeiben is folytatni kívánják.
A városházi lift az épület hátuljáról megközelíthetően az alagsorból indul, négy emeletet fog át. A szerkezet nyolcszemélyes, 630 kilogramm teherbírású. Az épületbe való bejutást, illetve a földszinti közlekedést egy kültéri és két beltéri úgynevezett lépcsőlift is segíti. Ezek Olaszországban készültek, a felvonó magyar gyártmányú. A lift gépháza az alagsorban van, a földszinten speciálisan a mozgáskorlátozottak számára alakítottak ki WC-t, az első és második emeleten pedig mosdóhelyiségeket. Két hónapos próbaüzem után a lift biztonságosan működik, a biztonságot még egy belül elhelyezett kamera is figyeli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes terek

A magánszférának éppen leglényegibb vetületével, a személyes térrel foglalkozom jelen dolgozatomban.… Tovább olvasom