Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Aki az új kormány ellen szít,az az ország ellen szít

Az új kormányt támadni nem a kabinet, hanem az ország ellen való vétek - mondta Gyurcsány Ferenc leköszönő miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben, amikor a Ház a konstruktív bizalmatlansági indítványról tárgyalt.
A kormányfő elismerte: az elmúlt években álomba ringatták az országot, amiből "keserű az ébredés", de nem az a legnehezebb feladat az ország előtt. Gyurcsány szerint az elmúlt években kialakult gyűlölet, egymás kiiktatásának szándéka a nemzeti összetartozás tudatát veszélyezteti. "Össze kell illeszteni azt, ami szétszakadt" - fogalmazta meg az ország legfontosabb feladatát a leköszönő miniszterelnök. Gyurcsány arra kérte az embereket, hogy támogassák a Bajnai-kormányt, mert az azt teszi majd, ami az ország érdeke.

Gyurcsány Ferenc veszekedős országnak aposztrofálta Magyarországot. A politikus azt mondta, hogy az acsarkodós hangulat kilakulásában talán neki és kormányának is része volt. Ugyanakkor leszögezte, hogy a jövő útja nem lehet ez. Gyurcsány Ferenc leszögezte, hogy a Bajnai-kormány feladata a válságkezelés lesz, és reményei szerint 2010-ben az emeberek aztán eldönthetik, hogy melyik párt programjának szavanak bizalmat. Mint hangsúlyozta: ők akkor jó munkát fognak kívánni a 2010-ben felálló kormánynak, mert ez a politikai demokrácia rendje.

A leköszönő kormányfő úgy ítéli meg, hogy a Bajnai-kabinetnek nehezebb dolga lesz, mint amilyen a Gyurcsány-kormánynak volt. Szerinte a most felálló kabinetet támogatni kell, nem szidalmazni, és indulatokat szítani ellene. Gyurcsány hangsúlyozta, hogy a Bajnai-kormányra nehéz intézkedések meghozatala vár, amelyeket még nehezebb lesz végrehajtani.

Gyurcsány beszédében megköszönte az elmúlt évek együttmüködő munkáját a szocialista frakciónak és a szabad demokratáknak is .

Olvasóink írták

 • 16. flexsnake 2009. április 16. 18:17
  „Bizony, nem mond hülyeséget. Össze kell ragasztani amit szétszedtek. ÉS ugye Orbán által szedték szét az utcai hülyeségekkel. Nem kell szeretni, nem arra való. Rakja helyre a dolgokat hogy jövőre már minden más legyen.”
 • 15. flexsnake 2009. április 16. 18:17
  „Bizony, nem mond hülyeséget. Össze kell ragasztani amit szétszedtek. ÉS ugye Orbán által szedték szét az utcai hülyeségekkel. Nem kell szeretni, nem arra való. Rakja helyre a dolgokat hogy jövőre már minden más legyen.”
 • 14. KamuNeni 2009. április 14. 21:12
  „Gyurcsany az egy idiota volt. Az utodja meg egy csalo sikkaszto!”
 • 13. peace 2009. április 14. 20:45
  „Bocsásson meg még egy pillanatra!
  Majd´ elfelejtettem, hogy kikérjem magamnak a címben foglalt mondatát. (Ha valóban ezt mondta).
  Annál is inkább, mert minden jel arra vall, hogy mi vagyunk többen, mármint akiknek nem tetszik az Önök és új bábjátékosaik pofája. Khm, akarom mondani, arca :)”
 • 12. peace 2009. április 14. 19:55
  „Ex-Miniszterelnök Úr!
  Az Ön "szétszakadozott" tudatát már a Jóisten sem illeszti össze. De most, hogy több ideje jut a rekreációra, javaslom, szánjon néhány milliót a fércelésre, hátha...
  Ha valóban veszekedős ország lennénk, Önnek régen nem lenne arca, mert szana-szét verték volna. Az Ön nagy-nagy szerencséje, hogy az ország lakosságára nem a veszekedés, hanem a zsörtölődés jellemző. Ön nem itt él?
  A "szegény" új kormány és miniszterelnök várható nehézségei miatt pedig folyamatosan zokogok.
  A helyzet az, hogy az embereket "picit" mégis jobban sajnálom, mert ők viszik el a balhét, pedig Önnek és bajtársainak kéne.”
 • 11. Hmmm... 2009. április 14. 19:28
  „Es amit O tett, azt minek lehet nevezni?
  10-es hozzaszolashoz. Ugye ezt nem gondolja komolyan? Talan minden nem zsido vallasu jo ember? Ha igy gondolja, akkor on nem szamolhato a beszamithato felnottek koze.”
 • 10. garbon 2009. április 14. 16:52
  „(moderálva - a szerk.)”
 • 9. Kami45 2009. április 14. 16:51
  „Nagy elődjük is azt mondta, 10 millió reakciós ellen kell kormányozni!”
 • 8. keletaru 2009. április 14. 16:04
  „Hát persze ......... képviselősdi felelőségnélkül büntettlenül . Üdv Kuci”
 • 7. Zs 2009. április 14. 15:45
  „Én azért annyira nem
  Így van esélyem értelmes dolgokat alkotni... :)”
 • 6. persona 2009. április 14. 15:38
  „ilyenkor sajnálom, hogy nem lettem jogász:)”
 • 5. comet 2009. április 14. 15:37
  „2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.
  (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
  (3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.

  Bajnait a bukott szélhámos Gyurcsány Ferenc bábjaként az alkotmány és demokrácia semmibevételével akarják az országra erőszakolni.Aki a parlamentnél demonstrál az alkotmányos kötelességének tesz eleget.
  A pszichopata tüneteket produkáló Gyurcsány Ferencet és társait az elkövetett törvénytelenségekért és az okozott erkölcsi és gazdasági károkért mihamarabb felelősségre kell vonni.”
 • 4. tahoszegedi 2009. április 14. 15:35
  „Ez a Furcsány Ferenc tényleg elemhibbant.
  LiBajnai illegitim, mertugye a választók 2006-ban a szoclibre szavaztak, és Gordonka egyik párt tagja sem. Ennyi erővel lehetett volna a miniszterelnök a Pákó is.
  A most felálló kabinbettől nekem is feláll”
 • 3. persona 2009. április 14. 14:52
  „Nyugi, 10% a szocik népszerűségi indexe, és erre a Mesterházi reggel azt mondta, hogy örülnek, mert a múltkor még csak 6% volt, tehát gőzerővel robognak felfelé. Hát ezzel nem lehet vitázni..:)”
 • 2. Zs 2009. április 14. 14:43
  „Hogy ringatná Dr. G a Discovery-n álomba a ritka köcsög fejit mááán az egész bagázsnak!!!”
 • 1. cyt 2009. április 14. 14:40
  „Ezek a bitangok mindent elismernek, mégis azt hiszik, van erkölcsi alapjuk továbbra is kormányon maradni. Ezek a csirkefogók mindenkit kioktatnak, pedig sem erkölcsi, sem támogatottsági alapjuk nincs hírdetni a saját, mára már többszörösen is befuccsolt politikájukat. Demagóg ember az olyan, aki szemellenzősen csak a saját rögeszméjét hírdeti, eközben azt állítja be egyetlen helyes és követendő eszmének is, megbélyegezve minden más, ettől eltérő eszmét. Gy.F. és az egész MSZ(M)P egy kövület a XX. századi kommunizmusból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU szigorúbb személyiségvédelmi szabályokat sürget

Az internetezők személyiségi jogainak keményebb védelmét sürgette kedden az Európai Bizotság. Tovább olvasom