Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Aki írta, aki mondta, (ha mondta...)

Ma már nem derül ki, hogy a riportalany volt formán kívül, avagy az újságíró. Néhányan most hadd sóhajtsanak fel, mitől is menekültek meg, amikor a szerkesztő kiemelte az alább idézett mondatokat, amelyek most jelennek meg először.
„Előző héten három vizsgám volt, ma is vizsgáztam és holnap is fogok. Soha nem szoktam kávézni, de ilyenkor kivételt kell tennem. Csak így tudok ébren maradni – mondja a fáradtságtól lekarikásodott szemű Zsuzsa."
Kiss Gábor Gergő vizsgaidőszakos riportjában

„Minden magát magának tekintő ember a magyar nemzet része."
Nyemcsok Éva Ványai Éva vajdasági útjáról szóló tudósításából

„Tíz deka sültkolbászból háromszáz forintért haraphattunk egy darabot"
Kiss Gábor Gergő május elsejei riportjából

„A véndiákok nevetgélve, a hölgyek összesutyorogva – mintha csak most lennének cserfes végzősök – emlékeztek vissza az iskolában elkövetett diákcsínyekre."
Kiss Gábor Gergő a Béke Utcai Általános Iskola negyvenéves fennállásának évfordulója alkalmából írott cikkében

„Pottyantós árnyékszéket használnak és nincs vizük az újszegedieknek" – írta a felcímben Cs. Gát László, aki a Felső kikötő sori állapotokról értekezett.

„A strand hőmérőjének higanyszála 11 órakor majdnem 40 Celsius-fokot mutatott." – írta Kiss Gábor Gergő a SZUE-s strandriportjában.

„Több diákszervezethez is regisztráltattam magam. Az egyiktől két hete szóltak vissza, hogy a pláza büféjében megüresedett egy hely – mondja Imre, aki a munka frontján így egyszerre több vasat tart a tűzben." – írta K. G. G. a nyári diákmunkáról írott anyagában.

„– Nem nagy távolság az a hat kilométer, amennyi Batidát elválasztja Vásárhelytől, ha kell, akár kerékpárral is be lehet tekerni – tréfálkoztak vidáman egymással" – írta Korom András arról a házaspárról, akik ingyentelket kaptak Batidán.

„Korsós Ágnes jegyző ez ellen lebbezett fel" – írta Korom András a megyei bíróság döntését magyarázva.

„Buzás Péter polgármestertől megtudtuk: mivel az uniós pályázati források jövő évtől esedékes megnyílása miatt megszűnik a korábbi makói beruházások esetében sikeres címzett támogatási rendszer, ezért más forrást kell keresni a megvalósításhoz. Úgy gondolja, vagy a regionális operatív program, vagy annak valamelyik ágazati programja keretében sikerülhet erre a térségi szempontból is fontos beruházásra pénzt találni – jó esetben már jövőre, de legalábbis néhány éven belül" – írta Szabó Imre a makói könyvtár felújítása kapcsán, hogy honnan lesz pénz a rekonstrukcióra.

„A legifjabb titánok sorában pedig a vásárhelyi Takács Róbert áll az élen" – írta Bíró Dani a városi képviselő-testületek átlagéletkorának összehasonlítása kapcsán.

„Az M43-as építése is előrébb került, ezt a tervek szerint 2009-ben kezdenék el építeni, s Szegedtől egészen Csanádapácáig, s az országhatárig érne" – írta Korom András az M43-as építéséről.

„A hazai énekesek között egyedülálló módon, egy szál hanggal énekelt" – írta Blahó Gabi Rúzsa Magdi szentesi koncertjéről.

„Amikor szükségünk van létszámra, akkor szerzünk, ha kell messziről is" – írta Korom András a vásárhelyi porcelángyári munkásszállóval kapcsolatban. Ezt a mondatot Sebesi Bálint ügyvezető igazgató szájába adta.

Összegyűjtötte: Szabó C. Szilárd

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újrakezdené az elmúlt évet?

Tovább olvasom