Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Akik legyőzték az áradó folyókat

A köztársasági elnök és a kormány elismerését vehette át tegnap megyénk több vízügyi szakembere, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak a dunai és a tiszai árvízvédekezésnél. A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét Szabó Miklós, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Hansági Szakaszmérnökség területi felügyelője kapta.
Szintén a köztársasági elnöktől vehette át a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét Jakus György, a Vízügyi Központ és Közgyűjtemények vízügyi igazgatója, törzsvezető-helyettes. A kormány is köszönetét fejezte ki a helytállásért többek között Balogh József győri polgármesternek és Szakács Imrének, a megyei közgyűlés elnökének. Az Észak-dunántúli Vízügyi és Környezetvédelmi Igazgatóság szakemberei közül jutalomban részesítette a kormány Baross Károly műszaki igazgatóhelyettest, Csapó Jánost, a rábai szakaszmérnökség területi felügyelőjét, Dávid Balázst, az esztergomi térség gátőrét és Kovács Mihályt, a szakmérnökség vezetőjét.
Szabó Miklós, a köztársasági elnök kitüntetettje áprilisban először Táton teljesített szolgálatot, majd a dunai árvíz elvonulása után Tiszakécskén irányította a munkálatokat.
Baross Károly a minisztérium elismerő oklevelét kapta a helytállásért. A védelmivezető-helyettes a Duna teljes védelmi szakaszának biztosításáért felelt.
Csapó János szintén a kormány elismerésével tért haza tegnap. P Tiszaroffnál, Csépánál, Szelevénynél, Tiszakécskénél teljesített szolgálatot, s a Körös jobb parti szakaszán műszaki irányítóként dolgozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazságosan győzött a Barcelona?

Tovább olvasom