Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Aktivitással az elszigetelődés ellen

A Soproni Lövéri Idősek Szervezete volt a házigazdája szombaton annak az immár tizenöt éves múltra visszatekintő nemzetközi találkozónak, amire több száz vendég érkezett. A rendezvény célja a kezdetektől az idősek elszigetelődésének megakadályozása.
– A jubileum visszatekintésre ösztönöz – kezdte ünnepi beszédét dr. Sütő Teréz, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke. Hat évvel ezelőtt, amikor a Soproni Lövéri Idősek Szervezete és az alapítvány megálmodója, dr. Hegedűs Ödönné Mária néni meghalt, ő vette át ezt a feladatot. – Az alapítvány feladatának tekinti az idősek megóvását a magánytól, az élettapasztalatuk, szellemi tőkéjük továbbadásának elősegítését, illetve a bennük lévő életenergiák kamatoztatását – mondta dr. Sütő Teréz.
A szombati találkozóra Erdélyből a felsőbányai Fizeli Sándor, illetve a nagybányai Teleki Blanka Nyugdíjas klub, Szlovákiából pedig a nagymegyeri Nefelejcs Népdalkör is ellátogatott. Az egész napos műsoron összesen mintegy harmincöt fellépő csoport szórakoztatta az egymásból álló közönséget. A környékről Petőháza, Fertőszentmiklós, Beled, Szany, távolabbról többek között Csepreg, Győr, Miskolc, Debrecen, Gödöllő és Budapest idősei is képviseltették magukat.
– Az itt látható produkciók azt jelzik, hogy a fellépők tehetségesek, hogy az ifjúságukban megszerzett tudásuk még ma is kamatoztatható mások örömére – mondta dr. Sütő Teréz. – A barátság minden életkorban fontos, de különösen az a nyugdíjas években. Egy klub tagjai sohasem magányosak. Azt kívánom, nevessenek sokat, mert a jókedv fiatalít – zárta szavait.
A sokszínű, emlékeket idéző, jókedvre derítő vagy éppen felemelő műsor mellett a nyugdíjasok munkáiból összeállított kiállítást is megtekinthették a résztvevők. A rendezvény ideje alatt a soproni csoport és az idősek találkozójának létrehozója, dr. Hegedűs Ödönné Mária néni képe mindvégig figyelt… Látva egykori társai, barátai örömét, biztosan elégedett volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orchidea Hotel Mosonmagyaróvári csoport

Máriakálnok–Dunakiliti 2–7 (1–1). Gsz.: Mátyás, Fülöp, ill. Kurucz (3), Sipos, Hajós,… Tovább olvasom