Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Aláírásgyűjtésbe fogott a Fidesz a rezsicsökkentés megvédése miatt

A következő napokban az ország minden pontján megjelennek a kormánypárt aktivistái, és kizárólag törvényes eszközökkel megkezdik az aláírások gyűjtését.
Hivatalosan is elindította aláírás-gyűjtési akcióját a rezsicsökkentés megvédése érdekében a Fidesz.

Az első aláíró szerdán a budapesti Kálvin téren látta el kézjegyével a petíciót, majd Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tartott a helyszínen, ahol közölte: a következő napokban az ország minden pontján megjelennek a kormánypárt aktivistái, akik kizárólag törvényes eszközökkel megkezdik az aláírások gyűjtését. Megjegyezte, minden más magánakciótól elhatárolódnak.

Az aláírásgyűjtést Magyarország nem hagyja magát címmel indította el a Fidesz, azt kérve az emberektől, álljanak ki a rezsicsökkentés mellett, támogassák a Fidesz és a kormány elképzeléseit, ami azért is fontos, mert nem az első támadás érte a rezsicsökkentést az elmúlt hetekben, amikor a szolgáltatók bírósági keresetekkel próbálták megakadályozni a közüzemi díjak mérséklésének megvalósítását - mondta Rogán Antal. Jelezte, folyamatos belföldi és nemzetközi nyomás tapasztalható a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, ezért mindenki számára nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ez nem a Fidesz vagy a kabinet, hanem a magyar családok ügye.

A külföldi nyomásgyakorlást firtató kérdésre azt válaszolta: a szolgáltatók Brüsszeltől kezdve, Berlinen át, egészen Rómáig vagy Párizsig "mindenhol lobbiznak azért, hogy a nemzeti kormányok is az Európai Unión belül fejtsenek ki nyomást Magyarországra". Ennek szerinte csak akkor lehet ellenállni, ha a magyar parlamentben minden képviselőnek egyértelmű, hogy a családok akarják a rezsicsökkentést.

Az aláírásgyűjtés hivatalos elindításán - amelyen részt vett Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke és Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója is - több tucat érdeklődő jelent meg, hogy a kihelyezett standoknál ellássa kézjegyével a Fidesz petícióját.

A sajtótájékoztatón arra az újságírói felvetésre, hogy a szerdai Magyar Hírlap szerint az alaptörvényben és a büntető törvénykönyvben (Btk.) tiltja meg a kormánytöbbség a vörös csillag és a horogkereszt viselését, Rogán Antal felidézte: az Alkotmánybíróság (Ab) április 30-i hatállyal megsemmisítette az önkényuralmi jelképek használatát tiltó Btk.-paragrafust, így ha a kormányoldal nem tenne semmit, május 1-je után szabad dolog lenne Magyarországon a horogkereszt és a vörös csillag viselése.

"Mi ezt nem tudjuk elfogadni, ezért a parlamentnek lépéseket kell tennie, és nyilvánvaló, hogy ezeket a törvényhozásban elő fogjuk készíteni" - mondta a frakcióvezető, aki ennek pontos időpontjáról még nem tudott nyilatkozni, de megjegyezte, a következő hetekben ez mindenképpen megtörténik. Hozzátette, a Fidesz azt szeretné, ha az Országgyűlés május 1-je előtt elfogadná az ezzel kapcsolatos szabályokat.

Olvasóink írták

 • 5. pachakuti 2013. március 20. 17:49
  „Nem tiszta ez a dolog...
  Nem a FIDESZ kormányoz?
  Nincs 2/3-os többsége? Nem hozhat (fogadhattat el) bármilyen törvényt?
  Nem a nemzet (nép, lakosság, választók, állampolgárok) érdekeit képviselik? Nem ők kérik ki évente kétszer a véleményünket írásban a megteendő lépésekről?
  Miért kell ilyen "spontán" és "önkéntes" állampolgári követeléseket begyűjteniük?

  Kicsit sem hasonlít ez az Észak-Koreai emberek állhatatos követelésére, hogy kormányuk robbantson atomot? Addig és olyan kitartóan követelték, hogy a kormányuk kénytelen volt meghátrálni a népakarat előtt.”
 • 4. Qllancs 2013. március 20. 16:40
  „Ne csökkentse 10 % al !
  Vegye vissza az áfát ..annó 5 % volt , orbán felemelte : 27 % ra !
  Mindenkinek legyen munkája..megfelelő bérrel ..és nem lesz gond a számlákkal !
  Csak mert a 47 000.- ból nem sokra futi.
  V. mikor a számlák összege ..éppen duplája a bevételnek ! 78 000.- fizetés ..és 91 000.- gáz elszámoló számla !+ még víz..villany, közösköltség !!

  Régen jóó volt..szociálisan rászorultság szerint kapták, ma a milliárdos is kapja a 10 % ot.
  Olvastam: képviselő...300 m2 háza évi :2,8 milló rezsit fizet. Na neki jár a 10 % !????”
 • 3. deszkás 2013. március 20. 15:06
  „NEM írok alá semmit!”
 • 2. florian72 2013. március 20. 13:50
  „Akárhogy nézem színházban vagyok !!!
  Nem a csökkentéssel van a bajom ,hanem hogy vállalkozásokat beszabályoznak ,(lásd trafik törvény).”
 • 1. Qllancs 2013. március 20. 12:28
  „Fiúk ! ez tök felesleges időtöltés ! Inkább érdemi munkát kéne már végezni --3 év után !
  Más kérdést kéne feltenni !
  pl. Akarjuk...e , hogy a fidesz elhúzzon a p@ba ?? ..igen ! v.....
  Mikor számolnak el az ellopott pénzekkel ???? visszamenőlegesen 23 évre , színtől függetlenül ??? IGEN ! v....
  Hülyére veszik a népet ?? igen .
  Hol a beígért 1 millió munkahely ??? nem közmunka !?? stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társelnököket választ a hétvégén az LMP

A kongresszus az országos politikai tanácsba is beválaszt 13 tagot és megújítja a párt etikai… Tovább olvasom