Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Aláírták a 2010-es Európa-bajnokság szerződését

A magyar kormány 400 millió forinttal támogatja a 2010-es budapesti úszó és műugró Európa-bajnokság megrendezését - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök vasárnap, amikor aláírták az Eb-ről szóló háromoldalú szerződést az Európai Úszó Szövetség (LEN), a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) és a magyar kormány képviselői a Parlamentben.
A MÚSZ elnöke, Gyárfás Tamás elmondta: számukra ez nagy pillanat, hiszen 2006 után 2010-ben ismét Magyarország láthatja vendégül a kontinens elitjét. "Számunkra az a legfontosabb feladat, hogy a 2006-os esemény színvonalas megrendezését felülmúljuk" - fogalmazott. Gyárfás Tamás szerint erre garancia lehet Bajnai Gordon miniszterelnök személye is, aki kiállt az Eb-rendezés mellett. A korábbi miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc is jó kapcsolatot ápolt a nemzetközi szövetségekkel, de abban is biztos, hogy Bajnai Gordonék is folytatják ezt a hagyományt - tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta: Magyarország tavaly szeptemberben megnyert egy versenyt, amely nagyon kevés publicitást kapott, de most eljött az idő, hogy megünnepeljék a sikeres Eb-pályázatot. Bajnai Gordon szerint Magyarország nagy világvárosokat - Róma, Moszkva -megelőzve hódította el a rendezés jogát, ami azért történhetett meg, mert a magyarok bizonyítottak már a múltban is.

A miniszterelnök szerint egy ilyen esemény megrendezése azért is fontos, mert így nőhet Magyarország önbizalma. "Most egy világválság közepén Magyarország önbizalma igencsak megcsappant, de egy ilyen esemény megszerzése és méltó lebonyolítása, megerősítheti Magyarország önbizalmát" - fogalmazott Bajnai Gordon.

Olvasóink írták

  • 2. diverfrog 2009. május 04. 09:55
    „Magyarország önbizalma megnőhet???
    Nehéz lenne a 2006-os állapotokat alulmúlni, de hátha sikerül?
    Publikáljunk kedveskéim, pulikáljunk...”
  • 1. homer 2009. május 03. 20:48
    „Inkabb a jegkorongra koltenetek ezt a lovet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezer gyerek evett egyszerre paprikás krumplit

Budapest - Összesen ezer, hátrányos körülmények között élő gyermek evett együtt egy 286 méter hosszú… Tovább olvasom