Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

alakul a keret

az rq-fotonnál

Lassan kialakul a győri első osztályú női kosárlabdacsapat, a Rába Quelle-Foton játékoskerete. A centerposztra várhatóan egy litván válogatott kosaras érkezik. A felkészülés augusztus 15-én, a bajnokság pedig október elején kezdődik.

kosárlabda

Néhány hely ugyan még kiadó, ám gyakorlatilag összeállt az élvonalban induló női kosárlabdacsapat, a Rába Quelle Foton játékoskerete – tudta meg a Kisalföld Fűzy Andrástól, a klub ügyvezető igazgatójától. A sportvezető elmondta: Antolovics Adél és Pénzes Kinga (mindkettő Autópark-PVSK), az exfehérvári Ürmös Edina, a szolnoki Orsó Viktória, valamint a régi „fotonos” Hadarics Kinga és a junior válogatott Takács Diána már biztosan Győrött folytatja a pályafutását. A vezetők folyamatosan tárgyalnak a zalaegerszegi István Lindával és az exsoproni Horváth Adriennel is. Utóbbi egyébként a világbajnok vízilabdakapus, Horváth Patrícia testvére.
A center- és a külső posztra várhatóan külföldi válogatott kosarasok érkeznek. Szijjártó Pétertől, az egyesület elnökétől megtudtuk: tegnap megegyezett egy többszörös litván válogatott játékos képviselőjével és néhány napon belül a végleges megállapodásra is sor kerül. Az érintett kosaras egyébként részt vesz az Európa-bajnokságon, ezért csak később kapcsolódik be a gárda felkészülésébe. A két-három idegenlégiós mellett azonban elsősorban magyar fiatalokra építik a csapatot.
Fűzy András még hozzátette: a lányok augusztus 15-én kezdik el a felkészülést az október elején rajtoló szezonra. A csapat szeptember 23-án részt vesz egy négynapos nemzetközi tornán, a szekszárdi Sió-kupán, majd összecsap többek között a horvát első osztályú Jolly Sibenik együttesével is.
A csapatnak új címere és honlapja lesz, valamint a jövőben meglepetésekkel is szeretnének kedveskedni a szurkolóknak. Hír még a csapat háza tájáról, hogy egyre több tagja van annak a támogatói klubnak, amelynek a fogadtatása igazán pozitív volt a győri vállalkozók körében. Fűzy András szerint korábban Sopronban negyven körül volt a létszám, ezt természetesen Győrött is szeretnék elérni. Olyan megállapodásokra törekednek, amelyek mindkét fél számára előnyösek gazdasági és erkölcsi szempontból egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy bukás Jackson új lemeze

Jacko nem jött ki jól a perből: legújabb válogatáslemeze mindössze nyolcezer példányban kelt el. A The Essential Michael Jackson címre keresztelt, dupla válogatáslemez az amerikai lemezlista 128. helyén kezdett, ami nyugodt szívvel nevezhető kudarcnak. Ez Jacko első kiadványa a nagy nyilvánosságot kapott, nemrég véget ért gyermekmolesztálási per óta. Tovább olvasom