Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Alkohol és drog: mégis van kiút!

Neves előadók erősítették meg minap a pannonhalmi apátságban az egyháziaknak, világiaknak rendezett konferencia címében megfogalmazott mondatot: a különféle káros szenvedélyek rabságából – akarat és segítőtársak kérdése – mindenki számára van kiút.
„ Przője vagyok-e testvéremnek ? ” – a rendezvény mottójaként ezt az ószövetségi igét választották a szervezők, figyelmeztetésként az egymásért érzett felelősségre. A kétnapos program egy-egy főelőadását Bob Martin, az amerikai Goest House továbbképzési igazgatója tartotta. Az alkoholizmus orvosi vonatkozásairól, kezelési tapasztalatairól dr. Szikszay Petronella pszichiáter, a problémakezelés amerikai modelljéről dr. Valkai Zsuzsanna klinikai pszichológus beszélt, Balogh Péter családpszichológus pedig a Névtelen Alkoholisták Programjáról tartott előadást. A konferencia második napján a szenvedélybetegségben szenvedő papok kezelésének speciális kérdéseit, illetve a felépülésük lehetőségeit elemezték a résztvevők.
Ackermann Kálmán plébános érdeklődésünkre elmondta: van kiút, ha „ együttérzéssel, empátiával állunk a betegek mellé, vállaljuk a mentő feladatot és megértő figyelemmel segítjük gyógyulni az elgyengült paptestvéreket. Nem elhallgatni, hanem megoldani kell ezt a problémát. ”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárportré: Tommy Lee Jones

Lucille, a rendőr mama, Clyde, az olajmunkás papa, és egy rossz házasság. Ezzel kellett szembesülnie… Tovább olvasom