Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Alkotmány- és törvénymódosítások

Választási, pártfinanszírozási, összeférhetetlenségi és mentelmi jogot érintő törvényeket módosítana a kormány, egyes esetekben alkotmánymódosításra is szükség van – közölte Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter tegnap sajtótájékoztatón.
A politikus arról beszélt, hogy a regionális önkormányzatokat érintően lenne szükség alkotmánymódosításra. Hozzátette, a megyei közgyűléseket az elképzelések szerint 2009-ben váltanák fel a regionális önkormányzatok.
Petrétei József kitért arra, hogy a kormány tervei alapján 298 főből állna az új Országgyűlés. 149 képviselőt listáról, 149-et egyéni választókörzetből lehetne megválasztani az egyfordulós választás során – mondta a miniszter.
A pártfinanszírozásról szólva hangsúlyozta, szankcionálnák, ha jogellenesen kapott összegek kerülnének a pártok kasszájába. A büntetés összege a párt által jogellenesen szerzett összeg tíz százaléka lenne.
Az igazságügyi és rendészeti miniszter elmondta még, hogy szigorodnának az országgyűlési és európai parlamenti képviselők összeférhetetlenségére vonatkozó szabályok, valamint a mentelmi jog nem terjedne ki a szonda megfújására. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházi parkolás

„ Mikor tűnik már fel valakinek, hogy Csornán a kórháznál szinte képtelenség parkolóhelyet… Tovább olvasom