Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Alkotmányellenes a fővárosi távhőről leválás korlátozása

Alkotmányellenes a Fővárosi Közgyűlés távhőszolgáltatással kapcsolatos rendeletének az a szabálya, amely előírja, milyen fűtési rendszerrel váltható fel a távhőszolgáltatás - határozott szerdán az Alkotmánybíróság.
Sereg András a testület sajtófőnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, a rendelkezést a taláros testület a ha­tározat Magyar Közlönyben történő kihir­detésének napjával (várhatóan csütörtökön) semmisíti meg.

Az Ab a határozat indokolásában rámutatott arra, hogy a helyi képviselő-testület rendelete nem lehet ellentétes magasabb szintű jogsza­bállyal, és arra sincs felhatalmazása, hogy rendeletében a hőellátó rendszerek kialakítását, átalakítását korlátozza, és az érintettek szá­mára távhőszolgáltatás igénybevételét tegye kötelezővé.

Az Ab az idén február 26-án Miskolc és Tiszaújváros, április 3-án pedig Kazincbarcika ön­kormányzata a távhőszolgáltatásról szóló rendeletének le­válást tiltó rendelkezé­sét semmisítette meg.

Olvasóink írták

  • 2. flexsnake 2009. május 20. 22:40
    „EZ egy vicc :D Most mennyivel lesz job? Át kell szerelni a hálózatot ahhoz hogy a ház önállóan működtesse magának a cuccost. Jó sok pénz, a karbantartási költségek, stb.... Gratulálok :)”
  • 1. achilleus 2009. május 20. 15:54
    „A miskolci ítélet kapcsán nagyokat handabandázott a szegedi távhő képviselője.
    Kíváncsi vagyok, vajon most miről süketel majd? /Ha a Délmagyar esetleg megkeresi ;-)/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaszliszka: életfogytiglanit kért az ügyész

Életfogytiglani fegyházbüntetést kért az ügyész az olaszliszkai lincselés szerdai tárgyalásán a az… Tovább olvasom